Post image
Türkiye ev fiyatının en hızlı arttığı 7’nci ülke

turkiye_ev_fiyatinin_en_hizli_arttigi_7_ulke-1900x700_c

Türkiye, yüzde 10.4 artışla dünyada konut fiyatlarının en hızlı arttığı 7’nci ülke oldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı. 44 ülke arasında reel konut kredisi artışında ilk sırada yer alan Türkiye, aynı zamanda konut satış fiyatı-kira makasının da en fazla açıldığı ülke oldu. IMF üç aylık Küresel Konut İzleme Raporu’nu yayınlandı. Rapora göre, Katar yüzde 23 artışla konut fiyatlarının en hızlı artığı ülke olurken, bunu yüzde 17 ile Hong Kong, yüzde 13.5 ile İsveç, yüzde 12 ile Macaristan, yüzde 11.5 ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yüzde 10.6 ile Estonya takip etti.

Sıralamada Türkiye yüzde 10.4 artışla, 7’nci olurken, Türkiye’yi yüzde 10.2 ile Yeni Zelanda, yüzde 9 ile İrlanda, yüzde 8.6 ile Hindistan takip etti. Türkiye, yüzde 17.1 olan konut kredi artış hızı ile 44 ülke arasında reel konut kredisi artışında birinci sırada yer aldı. ikinci sıradaki Kolombiya’da artış hızı yüzde 14.9, Çin’de yüzde 13.1, Filipinler’de ise yüzde 12.2 oldu. Rapor, dünyada konut fiyatı-kira makasının en açık ülkenin Türkiye olduğunu gösterdi.

PARA POLİTİKASI SADELEŞMELİ

Bu arada IMF’nin Türkiye’ye ilişkin 4’üncü gözden geçirme maddesine ilişkin raporunda, Türkiye ekonomisinin önünde bulunan en önemli zorluğun dış dengesizlikleri azaltmak ve büyümeyi yukan çekmek olduğu dile getirildi. IMF raporunda, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine yaklaştırmak için daha sıkı bir para politikası duruşu gerektiğini belirtildi. Raporda para politikasının etkinliğini artırmak için politika çerçevesinin sadeleştirilmesinin altı çizildi.

(Sözcü, 03.02.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN