Post image
40 saniyede bir bulaşıyor

toplumsal-baski-intihara-surukluyor

DÜNYA Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, dünyada her 40 saniyede bir kişi intihar ediyor. Bu sayı her yıl savaş ve doğal afetlere kurban gidenlerden daha fazla.

WHO dün yayımladığı raporda, intihar eden ünlülerden çokça bahseden medyayı da kısmen bu durumdan sorumlu tutuyor. Rapora göre, en yüksek intihar oranları Doğu Avrupa ve Asya’da bulunuyor. İntiharların yüzde 25’i zengin ülkelerde gerçekleşiyor. Erkekler intihara kadınlardan iki kat daha fazla eğilimli.

Dünya genelinde intihar oranları 70 yaş üstünde daha yüksek olsa da kimi ülkelerde en yüksek oranda intihar edenler gençler. İntihar, 15-29 yaş arası kişilerde en yaygın ikinci ölüm sebebi.

Uluslararası İntiharı Engelleme Örgütü Başkanı Ella Arensman, hassas insanların intihar haberlerinden etkilendiğini ve intiharın “bulaşıcı” olduğunu söyledi. Arensman, Alman futbolcu Robert Enke‘nin 2009’da intihar etmesinin ardından intihar vakalarından ciddi bir artış gözlendiğini, benzeri durumun Robin Williams‘ın intiharından sonra da gerçekleştiğini belirtti.

(Karadeniz, 20.02.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN