Post image
Ataması yapılmayan öğretmen intihar etti.

 

Van’da ataması yapılmayan 25 yaşındaki öğretmen Harun Titiz‘in işsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son verdiği belirtildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi mezunu Harun Titiz’in kent merkezinde, Maraş Caddesi’nde özel eğitim vermek için bir ofis açtığı, ancak burada da işlerinin yolunda gitmediğinden dolayı borç batağında olduğu ve sıkıntı yaşadığı bildirildi.

“KÖLELİK ÜCRETİ İLE ÇALIŞAN, ATANAMAYAN ÖĞRETMEN

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Titiz’in ölümüne ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“Acının tarifi yok! Kölelik ücretiyle rehabilitasyon merkezinde çalışan atanmayan öğretmen Harun Titiz de intihar etti. Acılı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Konuya dair HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bir insan daha bu iktidarın umutsuzluk, işsizlik ve ayrımcı siyaseti nedeniyle yaşamını yitirdi. Harun Titiz, ataması yapılmayan bir öğretmen… Bugün Van’da yaşamına son verdi” ifadelerine yer verdi.

BİNLERCESİ ATAMA BEKLİYOR

Ülkede resmi rakamlara göre 150 bin öğretmen açığı bulunuyor, ancak eğitim sendikalarının verilerine göre ise açık yaklaşık 700 bin. Ataması yapılmadığı için yaşamına son veren öğretmen sayısı ise neredeyse 50. Daha önce ataması yapılmadığı için yaşamına son veren öğretmenlerin bir kısmı şöyle:

• Mustafa Kaya: Urfa’da yaşamına son veren 28 yaşındaki Kaya, 4 yıldır atamasının yapılamasını bekliyordu.

• Alim Koç: 33 yaşındaki Koç, 4 yıldır ataması yapılmadığı için intihar etti.

• Merve Çavdar: 2014 yılında mezun olan Çavdar yaşamına son verdi.

• İsa Erdoğan: Genç Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan ataması yapılmadığı için sosyal medyada sevdiklerine bir mesaj bırakarak yaşamına son verdi.

• Ömer Sarıoğlu: Ailesiyle birlikte yaşadığı evde yalnız başınayken kendini öldürdü.

. Şengül Özkan: 2007 Şubat atamalarında atamasının olmadığını öğrendiğinde, bunalıma girerek intihar etti.

. Ali Kürklü: Osmaniye’de 2010 yılında girdiği KPSS sonucunda atanabilecek puanı alan Ali Kürklü sınavın iptal edilmesi ve ikinci sınavda atanabilecek puanı alamaması nedeniyle bunalıma girdi ve intihar etti.

. Handan Ülker: Sözleşmeli öğretmen olarak çalışan Handan Ülker görev yaptığı okulda intihar etti.

. Şahin Demir: Ataması yapılmaması sonucunda girdiği bunalımın ardından okul lojmanında intihar etti.

. Ümit Eker: Manisa’nın Soma ilçesindeki, Soma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 2 yıldır makine teknolojileri dersi için vekil öğretmenlik yapan Ümit Eker intihar etti.

. Halil Mustafa Bozkurt: Çorum’da, İngilizce öğretmeni Halil Mustafa Bozkurt, yaşamına son verdi. Haber Merkezi

(Birgün, 18.04.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN