Post image
Balık tutarken başınıza en fazla ne gelebilir ki

 

Marianne Dubuc göl kenarında sakin, sessiz bir gün geçirmeyi planlayan iki arkadaşı maceradan maceraya sürüklerken okurları da birbirinden eğlenceli ihtimaller sunarak oyuna dahil ediyor.

Rengârenk, uçarı kaçarı bir çizgi filmin içinde oradan oraya koşturuyoruz sanki.

Balık tutmaya çıkan iki arkadaşın umulmadık maceraları sayesinde koşuyor, zıplıyor, havalara uçuyor, ormanlardan geçiyor, öfkeden tepinen bir ejderhayı sakinleştirmek için şarkı bile söylüyoruz. Ama siz ejderhayı sarılarak sakinleştirmek istiyorsanız, o da olur. Yok, eğer ejderhaların öfkesini ancak parlak güzel taşların dindireceğini düşünenlerdenseniz o zaman sizi 24’üncü sayfaya alalım.

Marianne Dubuc göl kenarında sakin, sessiz bir gün geçirmeyi planlayan iki arkadaşı maceradan maceraya sürüklerken okurları da birbirinden eğlenceli ihtimaller sunarak oyuna dahil ediyor. Rengârenk, uçarı kaçarı bir çizgi filmin içinde oradan oraya koşturuyoruz sanki.
Her şey şiddetli bir rüzgârın Milo’yu uçurmasıyla başlıyor. Milo göz açıp kapayana dek bulutlara çıkarken Nina da öylece kalakalıyor.

Nina’nın önünde iki ihtimal var; koşarak havadaki Milo’yu takip etmek ya da Anneanne Mimi’den yardım istemek. Buna karar verecek olansa tamamen bizleriz. İlkini seçersek 10’uncu sayfaya, ikincisini seçersek 12’nci sayfaya gidiyoruz. Anneanne Mimi de iki seçenek sunacak Nina’ya. Bayan Sivri’nin bahçesinde 12 şirin tavşan yavrusu, Bayan Kıtır’ın evindeyse aksi mi aksi, poposunu zor kurtardığı bir ördek bekliyor onu.
Tahmin ettiğiniz gibi her seferinde başka başka yollar, seçenekler beliriyor Nina’nın önünde. Ama en güzeli iki tombul kuştan kurtardığı Kelebek Arto’nun da ona katılması. Dostluğun, cesaretin, dayanışmanın olduğu kadar Arto’nun ve onun nezdinde bütün küçük kahramanların da hikâyesi bu.

NİNA İLE MİLO BALIK TUTUYOR
Marianne Dubuc
Çeviren: Ece Erbay Nahum
Redhouse Kidz, 2022
44 sayfa.

(Hürriyet Kitap Sanat, 26.08.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN