Post image
Bireysel Silahlanma Zorlaştırılmalı


Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep il Başkanı Muhittin Taşdoğan il binasında basın toplantısı düzenledi. Silahlı eylemlerin artmasını bireysel silahlanmanın kolay bir şekilde yapılmasına değinen MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan; “Gaziantep’te son 3 yıla göre yüzde 61 artışla 3 bin 494 bireysel silahlı olay meydana gelmiştir. Bu konuda yapılması gereken konunun en başında ise bireysel silahlanmanın zorlaştırılması ve yasal düzenlemeler yapılması gereklidir” dedi.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Basına yansıyan verilere göre Gaziantep silahlı olayların en çok yaşandığı iller sıralamasında 8’inci, en çok cinayetin işlendiği 5’inci il. Ayda neredeyse 8 cinayetin işlendiği Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de 1. sırada yer alıyor. Gaziantep’te son 3 yıla göre ise yüzde 61 artışla 3 bin 494 bireysel silahlı olay meydana gelmiştir. Bu konuda yapılması gereken konunun en başında ise bireysel silahlanmanın zorlaştırılması ve yasal düzenlemeler yapılması gereklidir.”

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR

Gaziantep’te son zamanlarda uyuşturucu ve cinayet olaylarının had safhaya ulaştığını dile getiren Muhittin Taşdoğan; “Uyuşturucu kullanım yaşı 10, ölüm yaşı ise 12 ye kadar düştü. Bu durum gün geçtikçe çığ gibi büyüyor. Bu illete dur demek için biz kolları sıvadık. Ülkü Ocakları İl Başkanlığımız bu konuda tüm çalışmaları en ufak ayrıntısına kadar araştırıyor ve projeler üretiyor. Bu konuda tüm parti ve STK’ları bu konuda çalışmalar ve projeler üretmeye davet ediyoruz. Yok olan nesil bizim neslimiz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Mücadele sadece emniyet güçlerimizin operasyonlarıyla yapılmaz. Bizlerde bu mücadeleye sosyal hayatta dahil olup bilinçlendirmeler için çalışmalar yapmalıyız” şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

“Uyuşturucu maddeler devletleri de, milletleri de esir almıştır” diyen Taşdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uyuşturucu ekonomisi denilen yasa dışı satış pazarları caddelerde, mahallelerde, sokaklarda, parklarda çocuklarımızın, gençlerimizin üç kuruşlarını almakta, hayatlarını tehdit etmektedir. Bu illetten evlatlarımızı uzak tutamadığımız her zaman bizim için vicdan azabına dönüşmektedir. MHP olarak üzerimize düşeni her zaman yapacağımızı ifade ediyor. Bu konuda olumlu çalışma ve proje üreten her kurum ve kuruluşa destek vermeye de hazırız. Ayrıca herkesi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfımız tarafından Uyuşturucuya Hayır!’ kampanyası kapsamında ‘Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme’ sloganı ile başlayan projeye de destek olmaya davet ediyorum.” 

BİZ ADIM ATMADAN BİR ŞEY YAPILMIYOR

Gaziantep’te artış gösteren cinayet olayları hakkında değerlendirmede bulunan Muhittin Taşdoğan, şunları söyledi:

 “Basına yansıyan verilere göre Gaziantep silahlı olayların en çok yaşandığı iller sıralamasında 8’inci, en çok cinayetin işlendiği 5’inci il. Ayda neredeyse 8 cinayetin işlendiği Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de 1. sırada yer alıyor. Gaziantep’te son 3 yıla göre ise yüzde 61 artışla 3 bin 494 bireysel silahlı olay meydana gelmiştir. Bu konuda yapılması gereken konunun en başında ise bireysel silahlanmanın zorlaştırılması ve yasal düzenlemeler yapılması gereklidir. Siz basın mensuplarımızın ve emniyet mensuplarımızın bu konudaki duyarlılığı son derece sevindiricidir. MHP olarak her toplantımızda bu konudan bahsediyor ve gündeme getiriyoruz. Fakat görüyoruz ki, biz bir adım atmadan herhangi bir çalışma yapılmıyor. Eğer yasal düzenlemeler tamamlanırsa, gerekli bilinçlendirme ve çalışma hususunda bizimde tüm hassasiyetimizi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

DİKKATLİ OLUNMASI GEREKİYOR

Sağlık personeli atamalarında dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Muhittin Taşdoğan; “Gaziantep’te bir sarı sendika var, bu sendikanın üyelerinin birçoğu FETÖ listesinde çıktı. Sendika Başkanı FETÖ Listesi açıklanırken, Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneler Birliği Müdürü ile fotoğraf vermişti. Bizde duyuyoruz ki atamalarda halen bu isimler etkililer. Burada da akıl tutulması yaşıyoruz, şehri sevk ve idare edenlerin dikkatinde olması gerekiyor” diye konuştu.

(Gaziantep Oluşum, 13.04.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN