Post image
Ekimin gelişi Filmekimi’nden belli

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 21. kez düzenlenen Filmekimi heyecanla beklenen dopdolu programıyla 7-16 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da sinemaseverlerle buluşacak. Filmekimi’nin programı, bu yıl majör festivallerde adından en çok söz ettiren ve ödüllerle dönen yapımlarla dolu.

Geçen senelerde Türkiye’nin farklı şehirlerini de kapsayan festivale bu sene sadece İstanbul ev sahipliği yapıyor. Filmekimi’nin bu yılki sloganı “Sinemasever için ekim, Filmekimi ayıdır” olarak belirlendi. Basın toplantısında konuşan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner “2002’den bu yana her ekim ayında usta yönetmenlerin önde gelen festivallerde gösterilmiş, merakla beklenen, ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluşturan etkinliğimiz Filmekimi’ni bir kez daha Paribu sponsorluğunda gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Filmekimi takipçilerinin sinemanın büyülü dünyasıyla sonbahara güzel bir başlangıç yapacağını ümit ediyoruz” dedi.

Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilecek Filmekimi’nde filmler Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı-CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinemaevi’nde izlenebilecek.

 

 

Ekimin gelişi Filmekimi’nden belli

“The Banshees of Inisherin” ile “White Noise” programın öne çıkan filmleri arasında yer alıyor.
Filmekimi her sene olduğu gibi yine Sundance, Cannes, Venedik, Toronto Film Festivalleri’nde gösterilmiş, ödüllü ve merakla beklenen yeni yapımları içeren programıyla dikkat çekiyor. Bu ay sona eren Venedik Film Festivali’nde En İyi Senaryo ve Colin Farrell’a En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ni getiren “The Banshees of Inisherin” ve Noah Baumbach’ın son filmi “White Noise” programın en taze yapımları. Cannes’da Büyük Ödülü paylaşan Claire Denis’nin “Stars At Noon” ve Lukas Dhont’un “Close” filmleri, Jüri Ödülü kazanan Le Otto Montagne, yine Jüri Ödülü kazanan “EO”, Park Chan-wook’a En İyi Yönetmen ödülü getiren “Decision To Leave”, Zar Amir-Ebrahimi’ye En İyi Kadın Oyuncu ödülü getiren “Holy Spider”, Song Kang-ho’ya En İyi Erkek Oyuncu ödülü getiren “Broker”, En İyi Senaryo Ödülü kazanan “Boy From Heaven”, en iyi ilk filme verilen Altın Kamera ödülünü kazanan “War Pony”, Belirli Bir Bakış Bölümü’nün en iyi filmi seçilen “Les Pires”, aynı bölümünde Vicky Krieps’e En İyi Performans ödülü getiren “Corsage” Filmekimi’nde gösterilecek. Programda ayrıca Christian Mungiu’nun son filmi “R.M.N.”, Cannes Film Festivali’nin açılış filmi “Coupez!”, Sundance ve birçok festivalde ödüllendirilen “Fire of Love” ve Selçuk Metin’in Yıldız Kenter belgeseli “Caniko” da yer alıyor.

 

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner

 

Hayat Ortağım

Filmekimi’nde görme engelli sinemaseverler, 21 filmin sesli betimlemesine geçen yıllarda olduğu gibi Turkcell’in Hayal Ortağım uygulaması üzerinden operatör fark etmeksizin ücretsiz ulaşabilecekler. Söz konusu filmlerin listesi Filmekimi internet sitesinde bulunuyor. Festivalin biletleri, 30 Eylül’de indirimli ön satışların ardından, 4 Ekim günü genel satışa açılacak.

(Milliyet Kültür Sanat, 29.09.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN