Post image
“Son 5 yılda konut alan yabancılar?”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yabancıların son 5 yılda Türkiye’den 186 bin 144 ev satın aldıklarını açıkladı. Bu durumu eleştiren Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Türk Vatandaşlığı ve Türk Pasaportu adeta işporta tezgahında satılır hale getirildi. Arap kanallarında ‘1 ev alana 1 pasaport bedava’ kampanyaları yapıldı. Dolar için bunu yapanlar; Türkiye’de milyonlarca insana konut krizi yaşattı. Evi olmayan yüzbinlerce vatandaşımızı derin ekonomik kriz yüzünden ev alma hayallerinden vazgeçti” dedi.  krizi var

Yabancılara satılan konut ve verilen vatandaşlık tartışmaları sürerken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den bir açıklama geldi. Antmen’in soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, verdiği yanıtta yabancıların son 5 yılda Türkiye’den aldıkları ev sayısını açıkladı.

Verilen yanıtta 2017 ila 2021 yıllarında yabancılara toplamda 186 bin 144 ev satıldığı ortaya çıktı.

Antmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yabancılara 2017 yılında 15 bin 747, 2018 yılında 29 bin 719, 2019 yılında 39 bin 939, 2020 yılında 38 bin 298 ve 2021 yılında 62 bin 441 ev satıldığını açıkladı.

Antmen “Türk Vatandaşlığı ve Türk Pasaportu adeta işporta tezgahında satılır hale getirildi. Arap kanallarında ‘1 ev alana 1 pasaport bedava’ kampanyaları yapıldı. Dolar için bunu yapanlar; Türkiye’de milyonlarca insana konut krizi yaşattı. Evi olmayan yüzbinlerce vatandaşımızı derin ekonomik kriz yüzünden ev alma hayallerinden vazgeçti” dedi.

200 BİN SIĞINMACIYA NEDEN VATANDAŞLIK VERDİNİZ

Alpay Antmen, konuyla ilgili süreci en başından bu yana titizlikle takip ettiğini söyleyerek, yaşananların sadece insani bir kriz olmadığını belirterek “Türkiye’de bir demografik darbe yapmak niyetinde olan bir Cumhurbaşkanı bulunmaktadır. Esasen ortada sığınmacı, düzensiz göç ve göçmenler sorunundan daha büyük bir sorun vardır, iş artık vatanımızın başka bir demografik yapı tarafından silahsız işgaline doğru gitmektedir. Dünyada hiçbir yerde geçici koruma statüsünde olan kimseye vatandaşlık verilmez. Adı üzerinde bunlar geçici olarak korumaya alınan ve ülkelerinde can güvenliği sağlandıktan sonra geldikleri yere dönecek olan kimselerdir” dedi.

CHP’li Vekil 200 binden fazla sığınmacıya vatandaşlık verildiğini açıklayarak “Bu sığınmacılara hem de istisnai vatandaşlık veriliyor. İstisnai vatandaşlık spor, sanat, ekonomi, kültür alanlarında ülkemize bir katkısı olacak kişileri vatandaş yapmak demektir. Şimdi bu 200 bin sığınmacı ülkeye ne vermiş de bunlara istisnai vatandaşlık veriliyor. Birde işportadan ucuz mal satar gibi bir yöntemle güvenlik soruşturması yapılmadan ve süre konulmadan sığınmacılar vatandaş yapılıyor” dedi.

Açıklamasında ülkedeki sığınmacı sayısının 10 milyona yaklaştığını söyleyen Antmen şunları söyledi:

“Peki bunların kaçı ülkesinde suç işleyip kaçmış? Belli değil. Bunların kaçı uyuşturucu kaçakçısı? Bilinmiyor. Bunların kaçı tecavüzcü? O da belli değil. Ne diyordu Cumhurbaşkanı Erdoğan “Suriyelileri vatandaş yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Yapalım ki kurumlara işe girsinler” Senin vatandaşın işsizlikten intihar ederken saraydaki Erdoğan işi gücü bırakmış Ülkemizdeki işsiz milyonlarca gence istihdam olanağı yaratacağı yerde Suriyelilere İş Bulma Kurumu gibi çalışıyor.”

DOKTORLAR GİDİYOR AFGANLAR GELİYOR

Alpay Antmen Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2019 yılında 330 bin 289 kişi Türkiye’den yurt dışına göç ettiğini; aynı yıl yurt dışından Türkiye’ye gelenlerin sayısının 677 bin 42 olduğunu belirterek “Türkiye’nin en çok göç verdiği yaş grubu 25-29 yaş arası olarak kayıtlara geçti. Ülkemizdeki doktorlar, mühendisler, yazarlar, akademisyenler gidiyorken; ülkemize durmadan Afganlar, Pakistanlılar geliyor. Doktorlarımız giderken ‘Giderlerse gitsinler’ diyen Tayyip Erdoğan; kim oldukları belli olmayan Afganlar gelirken de ‘Gelsinler hepsi gelsin’ diyor. İşte buyurun bakınız; Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Giderlerse gitsinler’ dediği insanlar; bunlarda ‘Gelsinler hepsi gelsin’ dedikleri!” ifadelerini kullandı. Antmen “Sizlerin aracılığı ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorduğu çok önemli sorulan buradan tekrar ediyoruz. Sığınmacıların gerçek kimliklerini ispatlamalarını talep ettiniz mi? Neden vatandaşlık dağıtıyorsunuz? Vatandaşlık verirken güvenlik soruşturması yapıyor musunuz? Sınırlarımızda kaçak geçişlere bilerek neden izin veriyorsunuz?” diye sorarak açıklamasını bitirdi.

(AKDENİZ, 21.04.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN