Post image
17. !f İstanbul başlıyor

17-f-istanbul-basliyor-426454-5

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen “!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali” 15 Şubat Perşembe günü başlıyor. 15-25 Şubat tarihlerinde İstanbul’da, 1-4 Mart tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de düzenlenecek festival, İş Bankası Maximum Kart’ın ana ortaklığı ile yapılıyor. !f İstanbul, bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluştururken, !f music filmleri ve etkinlikleriyle müzik tutkunlarının odağı olmayı amaçlıyor, Festival, 33 şehre ve 50 farklı noktaya !f filmlerini götürüyor.

Açılış Filmi ‘Uğur Böceği’

17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin Açılış Filmi, bağımsız sinemanın önemli isimlerinden Greta Gerwig’in yönettiği “Lady Bird / Uğur Böceği”. Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’un Açılış Gecesi’nde seyirciyle buluşacak film, “En İyi Özgün Senaryo” kategorisinde Oscar’a aday oldu.

Metin Erksan’dan ‘Sevmek Zamanı’

Bağımsız Filmler Festivali’nin sürprizlerinden biri de yenilenmiş kopyasıyla “Sevmek Zamanı”. Dönemin ötesinde sinema anlayışı, Müşfik Kenter ve Sema Özcan’ın etkileyici performansları ve katmanlı senaryosuyla, Metin Erksan’ın sürreel başyapıtı “Sevmek Zamanı”, yenilenmiş kopyasıyla ilk kez genel seyircisiyle 19 Şubat’ta buluşuyor.

!f’te Müjde Ar var

Festivali’nin merakla beklenen etkinliklerinden biri de, Türkiye sinemasının unutulmaz oyuncularından Müjde Ar ile usta gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın buluşacağı “Hayatın Yırtıldığı Yer: Müjde Ar” adlı sohbet. 20 Şubat Salı günü Babylon’da gerçekleşecek sohbette, Eryılmaz soracak, Ar da ona “Hayat Var!” dedirten olayları anlatacak, insanları, filmlerini izleyenlerle paylaşacak. Katılımın sınırlı olacağı “Hayatın Yırtıldığı Yer: Müjde Ar” için başvurular ise ifistanbul.com’dan yapılıyor.

Tüm öğrencilere !f bilet 2 TL!

!f İstanbul’un geçen yıl genç !f’çilere özel olarak başlattığı indirimli gösterim bu yıl da devam ediyor. Öğrenci kimliğini gösterenlere hafta içi gündüz seanslarındaki filmler 2 TL’den satışa sunuldu.

(Birgün, 12.02.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN