Post image
Devlet korumadı, ama yargılayacak

 

Hatay’ın Belen ilçesinde oturan Havva Zor, 20 Ocak’ta çocuklarına sistematik şiddet uygulayan ve çocuklarından Z.S.’ye cinsel istismarda bulunan evli olduğu erkek Mikail Zor‘u öldürmüştü. Bu nedenle tutuklanan Zor hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Mezopotamya Ajansından Hamdullah Kesen‘in haberine göre, hazırlanan iddianameyi kabul eden İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi de Zor hakkında “kasten öldürme” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açtı.

Sistematik işkence

İddianamede, öldürülen Mikail Zor’un adli bir suçtan ötürü hükümlü olduğu İskenderun Açık Cezaevi’nde 2018 Aralık ayında firar ettiği ve olay tarihine kadar eşine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayıp, üvey çocuğu Z.S.’yi sürekli odaya kilideyip, yemek vermediği ve cinsel istismarda bulunduğuna yer verildi. Yaşanan cinsel istismara karşı çıkan Havva Zor’un Mikail Zor tarafından darp edildiğinin belirtildiği iddianamede, bunun üzerine cinayetin yaşandığı belirtildi.

‘Beraat edilmeli’

İlk duruşması 31 Mayıs’ta İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davayı değerlendiren Havva Zor’un avukatı Mehtap Sert, “Öldürme olayı meşru müdafaa kapsamında değerlendirilip tensiple tahliyesi beklentimizdir. Ancak kadın ve çocuğa şiddet konusunda mevcut yasalar, erkek yasa olduğu için sadece erkeğin mağduriyetini koruyor. Bu yanıyla Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykın. Havva’yı devlet koruyamadığı için sanık sandalyesinde. Öz savunma haktır. Bu yüzden Havva derhal tahliye edilip beraat verilmelidir” dedi.

(Yeni Yaşam, 27.05.2019)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN