Post image
Hiçbir mermi havada kalmaz!

 

Rukiye BÜYÜKSOY

Düğün, nişan ve kutlamalarda eğlence amacıyla havaya ateşlenen mermiler, yere dönüş sırasında can ve mal güvenliği açısından risk oluşturuyor. Yetkililer, silahlı eğlenceden uzak durulması ve kutlamaların güvenli şekilde yapılması çağrısında bulunuyor.

Yozgat’ta düğün ve eğlence sezonuyla birlikte silahla havaya ateş açılması konusunda uyarılar gündeme geldi. Yozgat Valiliği, kutlamalarda kullanılan silahların geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabileceğini hatırlatarak silahlı eğlenceye son verilmesi çağrısında bulundu. Valilik tarafından yapılan paylaşımda, “insanların en mutlu günlerinde, eğlence amacıyla havaya atılan her mermi mutlaka yere düşer. Silahlı eğlenceye hep birlikte dur diyelim” ifadelerine yer verildi.

HAVAYA SIKILAN MERMİ YENİDEN YERE DÜŞÜYOR

Silahla havaya ateş edildiğinde mermi belirli bir yüksekliğe ulaştıktan sonra yeniden yeryüzüne dönüyor. Ateşlenen silahın açısı ve merminin izlediği yol nedeniyle merminin nereye düşeceğini önceden belirlemek mümkün olmuyor. Bu nedenle düğün alanında, sokakta veya yerleşim yerlerinin yakınında yapılan ateşleme, olayla ilgisi bulunmayan kişilerin de yaralanmasına neden olabiliyor. Özellikle açık alanlarda gerçekleştirilen düğün, asker uğurlaması ve kutlamalarda havaya ateş açılması çevrede bulunan vatandaşlar açısından risk oluşturuyor.

BİR ANLIK EĞLENCE CAN KAYBIYLA SONUÇLANABİLİR

Havaya ateş açan kişinin mermiyi doğrudan bir kişiye yöneltmemesi tehlikeyi ortadan kaldırmıyor. Silah namlusundan çıkan mermi, izlediği güzergahta veya yere dönüş sırasında bir insana, araca ya da yapıya isabet edebiliyor. Bu nedenle lamama amacıyla yapılan silahlı ateşlemeler yalnızca organizasyona katılanları değil, çevredeki evlerde yaşayanları ve yoldan geçen vatandaşları da etkileyebiliyor.

YOZGAT VALİLİĞİNDEN “SİLAHLI EĞLENCEYE DUR” ÇAĞRISI

Yozgat Valiliği, vatandaşlardan düğün ve benzeri organizasyonlarda silah kullanılmamasını istedi. Kutlamaların silahsız yapılması, silahla ateş açılmasına müsaade edilmemesi ve bu yöndeki davranışların önüne geçilmesi konusunda toplumsal duyarlılık çağrısında bulunuldu. Valiliğin mesajında verilen “Hiçbir mermi havada kalmaz” ifadesiyle, havaya sıkılan her merminin bir noktaya düşeceği ve sonucunun önceden bilinemeyeceği hatırlatıldı.

(MERHABA YOZGAT, 07.08.2026)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN