Post image
Ankara Barosu 55 bin mağdura ulaştı

Ankara Barosu’nun şiddet mağduru kadınlara, çocuklara ve LGBT bireylere psikolojik ve hukuki destek sağlamak amacıyla başlattığı ‘Gelincik Projesi’ ile bugüne kadar 55 bin şiddet mağduruna ulaşıldı. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Gelincik’e ilişkin “Gelincik Merkezi bir Emniyet Müdürlüğü veya Cumhuriyet Savcılığı gibi görev yapıyor. Şiddet gören kadınlar Gelincik Merkezi’ni arayarak rahatlıkla ilk elden avukatlara ulaşabiliyor” dedi.
Ankara Barosu avukatları tarafından 2011’de kadına şiddetin giderek arttığı bir dönemde başlatılan ve geçen günlerde sekizinci yaşına giren “Gelincik Projesi”, 8 yılda yalnızca şiddet gören kadınlarla sınırlı kalmayarak çocuk ve LGBT bireylerin uğradığı şiddete yardım eli uzattı.

444 43 06

Amaçlarının adalete erişmede dezavantajlı tüm grupların sesi olmak olduğunu belirten Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Gelincik’in çalışma yöntemini Cumhuriyet’e anlattı. Sağkan, 2011’in ilk 6 ayında 26 bin kadının şiddet mağduru olduğunun raporlara yansıdığını belirtti. Sağkan, şunları kaydetti:

“Gelincik’in içerisinde bu konuda özel eğitim almış, bu alanda çalışan 221 gönüllü avukat görev yapıyor. 45 de rehber avukatımız var. Rehber ve gönüllü avukatlarımız aracılığıyla bir kadın şiddet gördüğünde anında o kadına ulaşabiliyoruz.”

(Cumhuriyet, 05.04.2019)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN