Post image
Aşık Veysel’in hayatından esinlenen film vizyona giriyor

aşık veysel

Genç yönetmen Bilal Babaoğlu‘nun Aşık Veysel’in hayatından esinlendiği “Aşık” filmi 30 Aralıkta izleyici ile buluşuyor. Hüzünlü bir aşk hikayesini konu edinen filmin başrollerini Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal ve Aşık Veysel‘in torunu oyuncu Yeliz Şatıroğlu üstleniyor. Aynı anda 50 salonda vizyona girecek olan film işitme ve görme engelli sinemaseverlere de ulaşmayı amaçlıyor. Film, Sesli Betimle Derneği’nin özel çalışmasıyla sesli betimleme ve işaret diliyle anlatılacak.

Senaryo ve çekim aşamasıyla birlikte yolculuğu iki yılından fazla süren Aşık, “Uzun İnce Yol” 30Arahk’taizleyicileriyle buluşuyor. Aşka Sürgün, Asi, Genco, Kasaba gibi unutulmaz televizyon dizilerinin senaristlerinden olan ve ilk kez yönetmen koltuğunda oturan Bilal Babaoğlu, ” Veysel’i, Aşık Veysel yapan” karşılıksız aşk hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Başrollerini ünlü oyuncu Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal ve Aşık Veysel’in torunu oyuncu Yeliz Şatıroğlu’nun üstlendiği Aşık’ta Uğur Aslan, Hülya Şen, Ahmet Bilgin, Faruk Karaçay gibi usta oyuncular da rol alıyor.

Halen yurtiçi ve yurtdışı festivallerine katılmakta olan filmin yapımcısı işitme ve görme engelli sinema severlere de ulaşmayı amaçlıyor. Sesli Betimle Derneği’nin özel çalışmasıyla sesli betimlemesi ve işaret diliyle anlatımı yapılacak olan Aşık filmi vizyon maliyetleri nedeniyle ilk hafta 50 salonda izlenebilecek. Bununla birlikte izleyici taleplerine göre salon sayının arttırılması hedefleniyor. Filmin senaristi ve yönetmeni olan Bilal Babaoğlu, filmi yapmaya iten temel amacı “Veysel’i değil aşığı anlatmak istedik” şeklinde özetliyor.

Bu topraklarda dünyaya örnek olacak aşklar yaşandığını ifade eden yönetmen Babaoğlu, “Filmimiz bir Aşık Veysel biyografisi değil, kurmaca bir aşk hikayesidir. Karşılıksız aşk acısıyla olgunlaşarak kendi türküsünü yakmaya çalışan bir aşığın yolculuğunu anlatıyor. Aşık Veysel, sadece ülkemize değil dünyaya mal olmuş bir ozan, onu tanıtmaya anlatmaya gerek yok. Ama hatırlatmaya ihtiyaç var: Veysel baba, bana göre aşkta hoşgörünün temsili, hoş görünün sınırlarını çizen bir aşık. Kendisini terk edip giden eşinin çorabına, gittiği yerde mağdur olmasın diye gizlice altın koyabilen bir aşığı, çağımız insanına özellikle erkeklerine hatırlatmak gerektiğini düşündüm. Çünkü aşk cinayetleri, kadına yönelik şiddet terör boyutuna vardı.  Olunacaksa Veysel gibi aşık olmalı” dedi.

(Anadolu Telgraf, 21.12.2016

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN