Post image
‘Başka Helin’ler olmasın, başka kadınlar ölmesin’

 

Yasemin AKPINAR

Helin Palandöken’in ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında yapılan anmada kadın cinayetlerinin ve bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi çağrısı yapıldı.

Geçtiğimiz yıl 13 Ekim’de okulunun önünde pompalı tüfekle öldürülen Helin Palandöken, ailesi ve kadınlar tarafından ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Ailesi ve kadın örgütleri “Bu son olsun, başka Helinler ölmesin, kadın cinayetleri ve bireysel silahlanmanın önüne geçilsin” çağrısında bulundu.

‘BİREYSEL SİLAHLANMA YASAKLANSIN’

Anmada Helin’in mezarı başında konuşan baba Nihat Palandöken “Aradan 1 yıl geçti ama biz Helin’in yokluğunu her geçen gün daha ağır yaşıyoruz. Aradan geçen bir yılda Helin’i öldüren katil ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı, bu yüreğimize su serpti. Ama her gün kadınlar öldürülmeye devam ediyor, bireysel silahlanma sonucu her ay onlarca insan öldürülüyor, bu da acımızı daha da artırıyor” diye konuştu.

Bireysel silahlanmaya karşı başlattıkları kampanyayı hatırlatan Palandöken, “Kızım, internetten satın alınan pompalı bir tüfekle katledildi. Başlattığımız kampanya ile tek isteğimiz, bireysel silahlanmanın zorlaştırılması, kontrol altına alınması, internetten silah satışının yasaklanması. Bunların hiçbiri ne yazık ki yapılmadı. Bugün tıpkı Helin gibi, insanlar öldürülmeye devam ediyor. Biz başka Helinler ölmesin istiyoruz. Bunun için de kadın cinayetleri ve bireysel silahlanmaya karşı yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

‘AF ÖNERİSİ ADALET DUYGUMUZU YOK EDİYOR’

Kadın cinayetlerinin son bulabilmesi için kadın cinayeti davalarındaki adaletsizliğin de son bulması gerektiğine dikkat çeken Nihat Palandöken, “Kadın cinayetlerinin yargı eliyle cezasız bırakıldığını görüyoruz. Bir yandan katiller ceza alsın diye mücadele ederken bir de af yasasıyla hepimizin adalet duygusu iyice yok ediliyor” diye konuştu.

ÖZGECAN’DAN SONRA ÖNLEM ALINSAYDI HELİN YAŞIYOR OLURDU

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Meclisleri ve Mor Dayanışmanın da katıldığı anmada konuşma yapan Helin’in kuzeni Cahit Argüç de, kadın cinayetleri konusunda Meclisi göreve çağırdı:

“Alınmayan önlemler nedeniyle her gün kadınlar, kızlarımız yaşamını yitirmeye devam ediyor. Eğer Özgecan’ı yitirdikten sonra gerekenler yapılsaydı, önlemler alınsaydı Helin de Eylül de bugün yaşıyor olurdu. Kadınlar ölmesin istiyorsak hepimiz birlik olmayız. Meclisteki 600 vekile de sesleniyoruz; cinayetlerin önüne geçin.”

NE OLMUŞTU?

22 yaşındaki Helin Palandöken, geçtiğimiz yıl 13 Ekim günü İstanbul Pendik’te okulunun önünde Mustafa Yetgin tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Daha önce sosyal medya hesabından “Gizli sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” paylaşımında bulunan Helin, hiçbir önlem alınmaması sonucu öldürülmüştü.

(Günlük Evrensel, 14.10.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN