Post image
“Bir öğretmenin böyle ölümü ülke için büyük felaket”

Yeniçağ

Atanamayan İngilizce öğretmeni Orhan Çelik Samsun Atakum’da boyacı olarak çalıştığı inşaatın 22. katından yük asansörü ile birlikte düşerek hayatını kaybetti. İSİG Meclisi, Çelik’n özel okullarda çalıştığını ve işsiz kaldığı için boyacılık yaptığını açıkladı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ise yaşanana ”Bir öğretmenin böyle bir ölüm yaşaması bir ülke için felaket diyebiliriz” tepkisi gösterdi.

Samsun’un Atakum ilçesinde 50 yaşındaki inşaat işçisi Orhan Çelik, iş cinayetine kurban gitti. Beypınar Mahallesi’nde bir inşaatın 22. katında çalışan Orhan Çelik, iddiaya göre, dış cephe kaplamalarını yapmak için kurulan asansörün montajının yapılmadan çalıştırılması üzerine platformla birlikte zemine düştü.

Bu sırada yük asansöründe bulunan işçilerden 38 yaşındaki Şaban Koç ise kendini son anda balkona attı. Balkonun kenarından tutarak ayakları boşlukta askıda kalan Koç, diğer işçiler tarafından kurtarıldı.

22. kattan asansörle birlikte yere düşen 1 çocuk babası Orhan Çelik ise olay yerinde hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Çelik’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Çelik’in cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralanan Şaban Koç ise özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİYDİ: İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Orhan Çelik’in ataması yapılmayan bir İngilizce öğretmeni olduğunu açıkladı. İSİG Meclisi açıklamasında; “Orhan Çelik… 50 yaşında, ingilizce öğretmeni. Samsun Atakum’da boyacı olarak çalıştığı inşaatm 22.katından yük asansörü ile birlikte düşerek hayatmı kaybetti. Ataması yapılmamıştı, özel okulda çalışıyordu, işsiz kalınca inşaatlarda çalışmaya başlamıştı. 1 çocuk babası, Afyonlu” denildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETMENLER AÇILIK SINIRINDA: Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Umut Erkurt da, Çelik’in inşaatta çalışırken hayatım kaybetmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bu çok büyük, çok üzücü bir kayıp. Bir öğretmenin inşaatta çalışarak böyle bir ölüm yaşaması bir iş cinayetine kurban gitmiş olması gerçekten bir ülke için, uygarlık düzeyinde olduğunu iddia eden bir ülke için gerçekten bir felaket diyebiliriz. Ne yazık ki öğretmeni kamu da ya da özel de her türlü öğretmeni farklı işlerde çalıştıracak bir konuma getirdi Türkiye. Orhan öğretmenimizi neden kaybettik? Elbette öğretmenlerin bugün artık açlık sınırına mahkum edilmiş olmasından kaynaklı olarak biz bu kadar büyük bu kadar kötü sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bir öğretmenin bugün özel sektör alanında çalışmak zorunda olmasının temel nedenleri elbette atamaların tamamen artık bir tekelde toplanması ya da artık hiçbir şekilde bu atama konusunun liyakatli bir şekilde yapılmamış olmasıdır.”AA-ANKA

(Karar, 10.06.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN