Post image
Bolu’da aile içi şiddet arttı

 

Sadiye DURA

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşların evlere kapandıkları dönemlerde aile içi şiddet olaylarının arttığını açıklayarak “Bir önceki yıla oranla aile içi şiddet olaylarında yüzde 40 artış oldu. Ev ortamında yaşanan hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarında bir artış var” diye konuştu.

Pandemi döneminde vatandaşların eve kapanmaları nedeniyle aile içi şiddet olaylarında artış yaşandığının altını çizen Başsavcı Ahmet Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1.5 yıldır pandemi süreci yaşanıyor. Bu sürecin her yöne olumsuz etkileri oldu. Bu süreçte adliyeye yansıyan davalar azalmadı. Türkiye genelinde adliyelere yansıyan dava sayılarında yaklaşık yüzde 10’luk artış var. Bolu’da da bir önceki yıla oranla bu artışı gözlemledik. Bazı suçlarda azalma olduğu gibi bazı suçlarda da bu süreçte artışlar yaşandı. Kısıtlamalar nedeniyle evlere kapanmalar nedeniyle ev içi şiddet olaylarında bir artış var. Bu açıkça gözüküyor. Bir önceki yıla oranla aile içi şiddet olaylarında yüzde 40 artış oldu.”

BOŞANMA DAVALARINDA DA ARTIŞ VAR

Bektaş, bir önceki yıla oranla boşanma davalarında da artış yaşandığına dikkat çekerek açıklamasında şunları dedi:

“Aile içi şiddetin bir kısmı boşanma davalarına da yansıdı. Hem anlaşmalı, hem çekişmeli boşanma davalarında kısmen da olsa bir artış var. Bolu’da iki tane aile mahkememiz var. İki mahkeme de çok boşanma davası dosyası olduğunu söyleyebilirim. Bir önceki yıla çok dikkat çekici bir artış yok. Yaklaşık olarak yüzde 10’luk bir artış olduğunu söyleyebilirim.”

(Gerede Medyatakip, 24.07.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN