Post image
Deniz kenarında okunacak 8 kitap

Kitap okumanın yeri ve zamanı olmaz; ancak biliyorsunuz ki deniz kenarında kitap okumanın tadı başka oluyor. Bu yaz sahilde okuyabileceğiniz sürükleyici ve yaşama bakışınızı değiştirecek kitaplar var. Yaşam haber sitesi Oggusto’da yer alan o kitaplar şöyle sıralandı:

1. İkigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı

Çok okunanlar listesinin başında yer alan İkigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı, herkesin okuması gereken kişisel gelişim kitaplarından. Bu kitap, Japonlar için ‘Sabah uyandığınızda sizi yataktan çıkaran amaç’ anlamına gelen ikigai’nizi keşfetmenizi sağlayıp kendinizi tutkularınıza adamanız gerektiğini hatırlatacak.

2. Hayalperestler ve Günahkarlar

Alman edebiyatının başarılı yazarlarından Matthias Göritz’in yeni romanı Hayalperestler ve Günahkarlar, bir filmin perde arkasında yaşanan olayları anlatıyor. Alışılmadık bir baba-oğul ilişkisini okuyacağınız bu canlı diyalog romanı aynı zamanda sinema endüstrisinin tüm özelliklerini heyecan verici bir üslupla anlatıyor.

3. Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu

Bir bilim adamı olan Jakup Prochazkaya’ya Çek Cumhuriyeti’nin ilk astronotu olması teklif edilir. Seve seve kabul eden Jakup uzay yolculuğunda devasa bir örümcek ile tanışır. Zamanla dost olan ikili bu uzun yolculukta neler yaşayacaktır? Franz Kafka’nın Dönüşüm’ünden izler bulacağınız kitap oldukça sürükleyici.

4. Evlilik Meselesi

‘Bakir İntiharlar’ ve ‘Middlesex’ kitaplarıyla çağdaş edebiyatın usta yazarlarından olmayı başaran Jeffrey Eugenides, Evlilik Meselesi kitabında genç ve idealist olmanın yanı sıra fikirler ve kitapların insana verdiği coşkuyu gözler önüne seriyor. 80’lerde geçen hikâye, sizi o döneme ait edebiyata da götürüyor.

5. Hygge–Danimarkalıların Mutluluk Sırrı

Dünyadaki en mutlu insanların Danimarkalılar olduğu söylendiğini duymuşsunuzdur. Peki, gerçek nedenini biliyor musunuz? Danimarkalıların ‘hygge’ kelimesiyle neler anlatmak istediğini, hayatta kendilerini mutlu edecek şeyleri nasıl yarattıklarını anlamak için mükemmel bir kitap.

6. Gölgeler

Tarihte bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Orhan Kemal, Cemal Süreya gibi tarihe ve edebiyatımıza adını altın harflerle yazdırmış isimlerin bir arada bulunduğu Gölgeler ile Zülfü Livaneli adeta bu büyük isimlere karşı saygı duruşunda bulunuyor.

7. Kırlangıç Çığlığı

Polisiye yazarı deyince akla gelen ilk isimlerden Ahmet Ümit, yazdığı Kırlangıç Çığlığı ile yine müthiş bir ‘Başkomiser Nevzat’ romanına imza attı. “Vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem?” sorusunun peşine düşen bu romanı henüz okumadıysanız, bir an önce okunacaklar listenize alın deriz.

8. Frida Kahlo Aşk ve Acı

Sanat tarihinde ilk kez yalınlığı ve gerçekliği nedeniyle eleştirilere tutulan ve hayatta birçok şey ile mücadele etmek zorunda kalan kadın; Frida Kahlo… Frida Kahlo Aşk ve Acı kitabıyla, unutulmaz ressamının devrimci ve feminist kişiliğini keşfedip aşk ve acı dolu hayatının tüm detaylarını öğreneceksiniz. Müthiş bir yolculuğa hazır olun!

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN