Post image
Evde Yılbaşı Keyfi Güzel Bir Filmle Çıkar

 

2020 yılı bütün dünya ve hepimiz için zor bir yıl oldu. 2020 yılını uğurlayıp yeni umutlarla beklediğimiz 2021 yılına evlerimizin konforunda girerken en iyi eşlikçimiz güzel bir film olabilir. Soğuk havaya rağmen içimizi ısıtacak yılbaşına uygun filmleri sizin için derledik.

 

BABAM SOZ VERDİ / JINGLE ALL THE WAY (1996)

IMDb: 5.4

Yön: Brian Levant Cast: Arnold Schvvarzenegger

Konusu: Howard Langston işi başından aşkın bir ticaret adamı. Hatta kendisini o kadar işlerine kaptırmış ki oğlu Jamie’nin karate sınıfındaki kuşak takma törenini kaçırıyor. Bunun üzerine kendisini Jamie’ye affettirebilmesi için Jamie’ye bunu telafi edebilecek bir hediye sözü veriyor. Turbo Man’ bütün çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen bir süper kahramandır, işte Jamie de bu kahramanın bir oyuncağını istiyor. Bu istek Howard için çok kolay bir istek gibi görünse de Turbo Man’in ne kadar popüler bir oyuncak olduğunu farketmemiş olan Howard sonunda kendisini aynı amacı taşıyan başka bir geç kalmış baba Myron Larabee ile oyuncak peşinde bir mücadele içinde buluyor.

GRINÇ / HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS (2000)

IMDb: 6.0

Yön: Ron Howard Cast: Jim Carrey, Taylor Momsen

Konusu: Whoville kasabasında yaklaşan Noel heyecanıyla hazırlıklar sürmektedir. Kasaba halkı birbirine en güzel hediyeleri almak için koşuştururken kasabaya tepeden bakan Crumpit Dağı’nda bir mağarada yaşayan Grinch, her Noel döneminde tekrarlanan bu çılgınca koşuşturmadan rahatsız bir biçimde aşağıdaki insanlara Noel’i nasıl zehir edebileceğinin planlarını yapmaktadır. Bu sırada kasabadan küçük bir kız Grinch’in kapısını çalar.

 

 

AİLE BAĞLARI / THE FAMILY STONE (2005)

IMDb: 6.3

Yön: Thomas Bezucha Cast: Claire Danes, Diane Keaton, Rachel McAdams
Konusu: Ailenin en büyük oğlu yeni kız arkadaşını ebeveynleri, erkek kardeşleri ve kız kardeşleri ile tanıştırmaya getirir. Bohem bir aile olan Stonelar güçlü ve kontrollü bir New Yorklu olan misafirlerini biraz karmaşık, biraz beceriksizce bir karşılamayla buyur ederler.

KUTUP EKSPRESİ / THE POLAR EXPRESS (2004)

IMDb: 6.6

Yön: Robert Zemeckis

Cast(ses): Tom Hanks, Eddie Deezen, Nona Gaye

Konusu: Geçirdiği Noel’ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba’nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu’na doğru yol almaktadır.

 

TATİL / THE HOLIDAY (2006)

IMDb: 6.9

Yön: Nancy Meyers

Cast: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

Konusu: İris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır.

DİSNEY’İN YENİ YIL ŞARKISI / A CHRISTMAS CAROL (2009)

IMDb: 6.8

Yön: Robert Zemeckis

Cast(ses): Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth

Konusu: Scrooge inatçı, cimri ve huysuz bir adamdır. Çok zengin olmasına rağmen paylaşmayı bilmez. Onu mutlu etmek neredeyse imkansızdır. Noel akşamı üç hayalet onu ziyaret eder ve Scrooge’a eskiden nasıl bir insan olduğunu, bugününü ve değişmediği takdirde gelecekte onu nelerin beklediğini göstermeye başlarlar. Scrooge değişmesi gerektiğini anlar.

 

EVDE TEK BAŞINA / HOME ALONE (1990)

IMDb: 7.4

Yün: Chris Columbus

Cast: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

Konusu: Kevin, ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutulur. Yalnız kaldığını farkettiği anda, evini de hırsızlara karşı korumak zorunda kalacağını anlar. Harry ve Marv’ın niyeti, Kevin’in mahallesindeki evleri soymaktır. Kevin’in evinin kolay lokma olmayacağını acı deneyimlerle öğreneceklerdir.

GREMLİNLER / GREMLINS (1984)

IMDb: 7.2

Yön: Joe Dante Cast: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton

Konusu: Rand Peltzer, hiçbir icatı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir. Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır. Gece yarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar beklemektedir.

ŞAHANE HAYAT / IT’S A WONDERFUL LIFE (1946)

IMDb: 8.7

Yön: Frank Capra Cast: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

Konusu: Üst üste gelen olaylar yüzünden işa adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır.

AŞK HER YERDE / LOVE ACTUALLY (2003)

IMDb: 7.7

Yön: Richard Curtis

Cast: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Bili Nighy

Konusu: Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan “Aşk Her Yerde” adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım…

(Diva, 29.12.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN