Post image
Haftanın filmleri 


 Ceren ALA

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 5’i yerli 10 film sinemaseverlerle buluştu.

Görevimiz Tehlike: Yansılamalar

Bir Görevimiz Tehlike filmi, ne kadar kötü olabilir? Dolayısıyla bunu tartışmayacağım. Beni heyecanlandıran Tom Cruise! 57 yaşında ve 1.70 boyunca bir adamın yıllara ve gökdelenlere meydan okuyan başarısı gözlerimi kamaştırıyor. Verdiği bir röportajda, Ethan Hunt rolünü kimseye kaptırmam şeklinde bir cümle etmişti. Sonuna kadar katılıyorum. Filmin çekimleri esnasında kolunu kıran, kazandığı milyon dolarların hakkını vermek için ter döken çocukluk aşkıma başarılarının devamını diliyorum. Yeni macerada Ethan Hunt ve ekibi hayrete düşüren zekaları ve becerileriyle zamana kafa tutuyor. Yine heyecan, yine ölümün kıyısı… Christopher McQuarrie’nin yönettiği filmde Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin, Rebecca Ferguson ve Sean Harris kadroda.

Madam

Filmin çok tatlı cümlelerinden biri: Bütün kadınlar yalan söyleyebilir. Çok kırılgan bir aşk hikayesinin taraflarından birine ait değil bu cümle. Akşam sosyetik dostlarına vereceği yemekte sayısının 13 olduğunu gördüğünde sayının 14’e çıkması için evdeki hizmetçinin bir gecelik sosyetik bir kadın olmasını salık veren madama ait. Sonrası Paris’te yaşanan küçük bir yalan üzerine kurulu tatlı bir aşk hikayesi. Rossy de Palma, Toni Collette, Harvey Keitel ve Michael Smiley’in rol aldığı muazzam kadrolu filmin yönetmeni Amanda Sthers.


Yaşar Kemal Efsanesi

Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanılan belgesel onu seven veya hiç tanımamış insanların mutlaka izlemesi gereken bir eser. Aydın Orak imzalı belgeselde ustanın sesini duymak hepimize iyi gelecek.

Sıkı Dostlar

Richard Linklater imzalı “Sıkı Dostlar” kendisi gibi asker olan oğlunun ölüm haberini alan Doc’ın, 30 yıldır görmediği asker arkadaşları Sal ve Richard ile birlikte oğlunu uğurlama sürecini anlatıyor. Müthiş aktörler Steve Carell, Laurence Fishburne ve Bryan Cranston başrolde.

Dev Avcısı

İçinde “dev” olsa da haftanın en insani filmi Dev Avcısı. Joe Kelly’nin aynı adlı çizgi romanından Anders Walter’in uyarladığı filmde gerçek hayatta yaşadıklarıyla başa çıkmak için canavarların dünyasına sığınan 12 yaşındaki Barbara’nın hikayesi anlatılıyor. Küçücük bedenine dışlanmışlığı, farklı olmanın ağırlığını sığdıran Barbara’nın macerası fantastik olsa da naif bir duygu hali bırakıyor izleyende. Benim içinse durum şu: Kadınlar isterse, devleri bile avlar. Madison Wolfe ve Zoe Saldana başrolde.

Kabir Azabı

Kabir Azabı deyince aklınıza ne geliyor? Kendinizi bir mezarın karanlığında hayal edin. Ona 100 ekleyin. Yani yönetmen Akın Artaç vurayım derken öldürmüş. Filmde başarılı bir avukatın kibirle imtihanını izleyeceksiniz.

Dipdip: Bir Okyanus Macerası

İnsanların dünyayı terk ettiği, okyanusların her yeri kapladığı gelecekte bir zamanda geçen animasyonda tatlı deniz canlılarının macerasını izleyeceksiniz. Animasyonun yönetmeni Julio Soto Gurpide.

Bizim Köyün Şarkısı

Güldüy Güldüy ekibinin çocuklarıyla yola çıkan “Bizim Köyün Şarkısı” ikinci kez vizyonda. İstanbul’dan babasının köyüne zorunlu şekilde giden ancak yeşili, samimiyeti ve güzelliği tadınca dönüşen ve tatlılaşan Çınar’ın hikayesini anlatıyor. Berat Efe Parlar’ın başrolünde yer aldığı filmi Tuğçe Soysop yönetiyor. Tansel Öngel, Güneş Sayın, Sezai Aydın ve Doğa Rutkay gibi büyükler de kadroda.

Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?

İkinci kez vizyona giren bir film daha. Keşke 20’lerimde olsaydım diyorum. Belki Youtuber olurdum. Tahammül sınırımı zorlayan bu çocukların hakkını yememem lazım. Akıllarına estiği gibi, utanmadan, korkmadan ve üşenmeden paylaşıyor da paylaşıyorlar videolarını. Zaman onların zamanı. Yeni akımsa orada şöhret olanların varlıklarını sinemaya taşımaları. Okul hayatı boyunca dışlanan, horlanan, çok sivilceli Enes’in bir fenomene dönüşme hikayesinin anlatıldığı filmde bazı ünlü isimlere rastlamak da mümkün. Kamil Çetin filmin yönetmeni.

Dört Köşeli Üçgen

Esaslı adam Mehmet Güreli. Sâlâh Birsel’in aynı adlı romanından uyarladığı filminde iflah olmaz bir gözlemcinin hikâyesini anlatıyor. Filmin müzikleri de ona ait. Ve öyle güzeller ki… Siyah beyaz filmin senaryosu Görkem Yeltan tarafından kaleme alındı. Mustafa Dinç, Kaan Çakır ve İlyas Özçakır oyuncu kadrosunda.

(ntv.com, 27.07.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN