Post image
Hamile eşini katleden öğretmen Umut Aras göreve iade edildi

 

Boşanma aşamasında olduğu bir çocuk annesi, 3 aylık hamile eşini öldürdükten sonra tutuksuz yargılanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Umut Aras (29), yargılandığı dava sürmesine rağmen görevine iade edildi.

Iğdır’da İlahiyat Fakültesi öğrencisi ve bir çocuk annesi Ebru Aras (24), 4 yıllık öğretmen eşi Umut Aras ile aralarındaki geçimsizlik nedeniyle boşanma aşamasına gelmişti. İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ebru Aras, kendisine sürekli şiddet uygulayan Umut Aras’a boşanma davası açmış ve bu süreçte başka bir eve taşımıştı.

Umut Aras ise görüşme talebiyle 1 Ocak 2020’de evine gittiği eşi Ebru Aras’ı çıkan tartışmanın ardından silahla başından vurmuştu. Bir çocuk annesi olan ve vurulduğunda 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Ebru Aras olay yerinde yaşamını yitirmişti. Eşini vurduktan sonra intihar giriminde bulunan ve yaralanan Umut Aras, eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, eşinin kendisini öldürmeye çalıştığını, silahı ateşledikten sonra intihar ettiğini öne süren Umut Aras, geçen Ekim’deki duruşmada, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak ve delil yetersizliği gerekçesiyle şartlı tahliye edilmişti.

Jinnews’in aktardığına göre, önceki davalarda çelişkili ifadeleriyle dikkat çeken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Umut Aras, evlilikleri süresince sistematik şiddet uyguladığı Ebru Aras’ın kendisini vurmaya çalıştığını iddia etti.

Araş, yeniden öğretmenliğe dönmek için müracaat etti. Davaya rağmen talebi kabul edilen Araş, Doğubayazıt’ta bir okulda öğretmenliğe başladı.

2020 yılının ocak ayında 3 aylık hamile eşi Ebru Aras’ı (28) katlettiği gerekçesiyle yargılanan Umut Aras’ın (29) 8. duruşması 17 Aralık Cuma günü Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tanıkların dinlenmesinin ardından önceki duruşmada delil yetersizliğinden tahliye olan sanık Umut Aras’ın tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 17 Mart 2022’ye erteledi.

Iğdır’da 2 yıl önce hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla 18 ay hapis yatan Umut Aras’ın Milli Eğitim Müdürlüğünce göreve iade edilmesi ise Ebru’nun ailesini isyan ettirdi.

“Kızımız bir kez daha öldü” diyen aile, Umut Aras’ın öğretmenliğe yeniden dönmesine ilişkin itiraz dilekçesini bakanlığa sundu.

Ebru Aras’ın babası Cengiz Öcüm, “Bir insan öldü. Mahkemesi sonuçlanmadan, öğretmenlik gibi kutsal bir göreve yeniden nasıl iade edilebilir. Vicdanları sızlatan bu kararı, ben de kamuoyunun vicdanında bırakıyorum. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Annesi Necla Öcüm de, “Kızımı, 24 yaşında toprağa verdim. Torunum, 2 yaşında annesiz kaldı. Sanık, kızımın onu vurduğunu ve intihar ettiğini söylüyor. Bu dediğini doğrulayan hiçbir rapor yok. Olaydan sonra ellerini ve banyoyu yıkamış. Hukuka boynumuz kıldan ince, ama bu insanın yeniden öğretmen olarak göreve iade edilmesi nasıl bir karardır. Bu kararla kızım bir kez daha öldü. Adalet istiyoruz” diye konuştu.

(kronos34.news, 18.12.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN