Post image
Katedecek çok yolumuz varmış (29.01.2013)

Umut Vakfı olarak her Salı sizlere gönderdiğimiz bültenlerimizle haftanın öne çıkan olayları hakkında bilgiler sunmaya çalışıyoruz. Yorum bölümünde yoğun olarak bireysel silahlanma ile ilgili konuları, Forum bölümünde de misyonumuzun temel taşlarından biri olan “hukukun üstünlüğü”ne dair görüşlerimizi paylaşıyoruz. Diğer bölümlerimiz haftalık medya takibi neticesinde bize göre önemli olan ve okunmasında fayda gördüğümüz alanlardan oluşuyor.  Metinleri seçerken vakıf misyonumuz ile ilişkili olması yanı sıra “araştırmacı gazetecilik” örneği sunmasına da dikkat ediyoruz.

Bir metin oluşturmadan önce metne konu kurum ve/veya kişi hakkında edinebildiğimiz kadar bilgi edinmeye gayret ediyoruz. Bu bilgi edinme veya istihbarat kısmı aslında teknolojinin haberleşme alanında sağladığı büyük yardım (internet) sayesinde çok kolaylaşmış durumda. Ancak merak edip “araştırmak” lazım. Mesela Umut Vakfı ile ilgili haber hazırlayacak bir gazetecinin öncelikle “kurumsal” sayfamızı ziyaret ederek vakfımızın kuruluş amacını ve misyonunu okumasında fayda vardır. İncelemesini daha da detaylandırmak isterse vakfın etkinliklerine, yıllar içerisinde hangi tür projeler yaptığına da bir göz atabilir. Bu sayede de Umut Vakfı’nın aslında “bireysel silahsızlanma”yı savunan bir vakıf olmanın çok ötesinde de işler yaptığını bilebilir.

Umut Vakfı olarak hukukun üstünlüğüne, barış ve uzlaşmaya, yurttaşlık bilincinin geliştirilmesine dair pek çok çalışmaya imza attık. Bu temeller üzerine kurulu bir toplumda bireysel silahlanmaya talebin azalacağını öngördük.  Bu nedenle “bireysel silahsızlanma” faaliyetlerimizin yanı sıra yurttaş olmak için… kitaplarını, eğitici eğitimlerini, Türkiye’deki ilk “uzlaşma” çalışmalarını ve hukukun gençleri sempozyumlarını gerçekleştirdik. Sivil toplumun sesini duyurmada önemine inandığımız medyada ifade özgürlüğünün ne durumda olduğuna baktık. Son beş yıldır yerel medya ile tüm Türkiye’yi karış karış gezdik, insan haklarına saygılı, nefret söylemi üretmeyen, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini körüklemeyen ve her türlü ayrımcılığı karşı durarak da gazetecilik yapılabileceğini göstermeye çalıştık. Gazeteci olmak için habere konu olan kişi, kurum veya olayın tüm aktörlerine söz hakkı vermek gerektiğini dile getirdik. Bu sayede web sitemizi ziyaret edip “bireysel silahlanma ile ilgisi olmayan” yazılar bulduğunuzda bunun sebebini yine aynı web sitesinde bulabileceğiniz gibi vakıf merkezini arayarak da öğrenebileceğinizi bilmenizi sağladık.

Gördük ki daha katedecek çok yolumuz varmış.

İyi Haftalar,
Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN