Post image
Maktul anne, katil çocuk, aile!

 

 

Ece Gamze Atıcı‘nın romanı Aile Geleneği bizim gibi toplumlarda kutsanan annelik müessesini, anne/çocuk evreni hakkındaki o tabusal alanı derin bir psikanaliz seansına sokmakta.

Şükürler olsun ki ben iyi bir ailede büyümedim. Evet. Biz iyi bir aile değiliz. Annemin tabiriyle daha iyi bir aileyiz…

İyi ailelerde çocukların ebeveynlerine benzemeleri başarıdan sayılır. Çocukların anne babaya yetişmeleri, sonra da onları geçmeleri beklenir. Evrimin gerçekleşmesi yani. Daha iyi ailelerde ise çocuklar anne babalarına ne kadar benzemezlerse o kadar iyidir. Onlara benzemedikçe yırtmış, kendilerini kurtarmış, o aileden çıkmış sayılırlar.

Bir çukurdan çıkar gibi. Kelimenin tam anlamıyla “çıkmak.” Mesela “bizim oğlan mühendis çıktı”daki “çıkmak” o aileden kendini kurtarmış olmayı anlatır öncelikle. Diğerleri arasından sıyrılmayı. Sonra o ailedeki anne babaya benzememeyi. Son olarak da mühendis olmayı…

Ece Gamze Atıcı’dan aklınızı başınızdan alacak bir aile, aşk ve cinayet hikâyesi.

Ece Gamze Atıcı

1978 yılında İstanbul’da dünyaya gelen, İstanbul Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan “Sinema”, “Altyazı”, “Lull” gibi dergilere sinema ve müzik yazıları yazan, Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamlayan, Salamanca Üniversitesi’nde Çağdaş İspanyol Edebiyatı dersleri alıp, medyada editör ve yazı işleri müdürü olarak çalışan, 2011 yılında “Nar”, 2013 yılında “Adem Aynası”, 2016 yılında “Edepsizin El Kitabı” ve 2019 yılında “Aile Geleneği” adlı kitaplarıyla isminden sıkça söz ettiren başarılı yazar Ece Gamze Atıcı’nın bu 4 kitabından kısa kısa…

Sevdiğini Öldürmek Bizde Aile Geleneği

Yazar: Ece Gamze Atıcı

Yayınevi: Doğan Kitap

Sayfa Sayısı: 336

 

 

KİTAPLARI

Nar

İstanbul’da bir keder salgını ortaya çıkmış. Biz salgını birbirini unutamamış iki eski sevgili, kederli akademisyen Timur ve kedere çare arayan şifacı Deniz’in anlatımından okuyoruz. Bir Timur, bir Deniz anlatıyor, peş peşe… İkisinin hikayelerini Zeki Müren şarkıları birbirine bağlıyor. Tam bir İstanbul romanı.

Adem Aynası

Baki Yıldız sekiz yıldır 42 yaşında çünkü o, yazarı tarafından seri katil olarak tasarlanmış, ancak bir cinayet bile işlemeden yarım bırakılmış bir roman kahramanı. Ve asla cinayet işlemek istemiyor. Baki ile yazarı arasındaki kıyasıya mücadelenin romanı: Baki bir seri katil mi olacak yoksa özgürlüğüne mi kavuşacak?

Edepsizin El Kitabı

Kişisel gelişim kitaplarıyla alay eden gerçek bir kara mizah örneği. 21 bölümde nasıl gerçek bir edepsiz olup hayattan her istediğinizi alacağınızı anlatıyor.

(ANALİZ, 21.05.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN