Post image
Ölümlü Dünya 2 yine absürt, yine çok komik

 

Defne AKMAN

TAFF Pictures yapımı, yönetmenliğini Ali Atay‘ın üstlendiği Ölümlü Dünya 2018’de vizyona girmesinin ardından çok sevildi ve kült statüsüne erişti. Durum yeteri kadar tuhaf olduğu için şakaların göze sokularak yapılması gerekmediği, kaotik bir komediyle bizleri tanıştırarak neye güldüğümüzü değiştirdi. Hasretle beklenen Ölümlü Dünya 2, Ahmet Mümtaz Tayları, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Mehmet Özgür, Özgür Emre Yıldırım, Giray Altınok‘tan oluşan kadrosuyla 1 Aralık’ta sinema salonlarında. Filmin ön gösterimini izleyenler ilkinden daha komik olarak nitelendiriyor.

Feyyaz Yiğit, Ali Atay ve Aziz Kedi tarafından kaleme alman devam filminin de merkezinde ilk filmdeki gibi Mermer ailesi var. Bu aile, paravan olarak Anadolu Tat 1071 adında bir lokanta işleten, aslında uluslararası bir suç örgütü için tetikçilik yapan insanlardan oluşuyordu. Gizli bilgileri sivillerle paylaşmaları sonucunda Türkiye’den kaçmak zorunda kalmışlardı.

Ölümlü Dünya 2, bu sefer Narcos gibi Güney Amerika’da bir yerlerde açılıyor. Mermer ailesi hatırı sayılır bir abilerini, Maestro’yu ziyaret ediyorlar. Zafer’i (Doğu Demirkol) kaçırmışlar. Begüm (İrem Sak) hamile. Mermerler, örgütle masaya oturmak istiyorlar. Ancak bu görüşme zeminini onlara sağlayacak Maestro’nun da şart koştuğu bir iş var. Dört USB belleğe ulaşmaları lazım. Bu USB’ler de dört farklı kişinin boynunda kolye olarak asılı. Bakalım ailemiz örgütle pazarlık edebilecek, taleplerini dile getirebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Ölümlü Dünya 2’nin dünyası tıpkı ilk filmde olduğu gibi komik ve anlamsız. Ama bu ailenin her bir ferdine inandığımız için kendi içinde tutarlı.

 

“Mission impossible”

ALİ ATAY-Yönetmen

“Hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Aslında o evrende bizim beş yıl diye geçirdiğimiz süre sekiz-dokuz aya denk geliyor. Kaçmaktan yorulmuş, köşeye sıkışmış ve artık ne şekilde olursa olsun sonuç almaya mecbur ve bunun için saldırıya geçmek zorunda kalan bir Mermer ailesi göreceğiz. Sonuca giden tek yol, aslında imkansız gibi görünen bir görevden geçiyor. Mission impossible. Bunu beceremezlerse yolun sonuna gelecekler.”

“işi adam öldürmek”

AHMET MÜMTAZ TAYLAN- Gazanfer

“İnsan, evladının kendisinin bütün güzel özelliklerini almaşım ister. Gazanfer’in artık şansı mı, şanssızlığı mı desek her evladı onun sadece bir iyi özelliğini alabilmiş. O da mecbur ailesini tek basma bir arada tutmaya çalışan bir baba olmuş. Ailesini, evlatlarını her şeyden çok seven; işi adam öldürmek olan baba.”

“Aile dinamiği asla bozulmuyor”

DOĞU DEMİRKOL- Zafer

“Mermer ailesinde en çok güldüğüm özellik her türlü anormal olayın ortasında aile dinamiklerinin aynı şekilde işliyor olması. Canhıraş bir takip esnasmda ellerinde taramalılar varken ve ölümle burun burunaykenki tartışma tonlarının restorana sipariş geldiğinde ‘Siparişi kim götürecek sen mi, ben mi?’ normalliğinde olması bence çok komik. Aile içi dinamiklerin naif ruhundan taviz vermeden çatışan, içlerinden bir deli evinde tuvalete girecek diye canlarını tehlikeye atmaktan çekinmeyen bir tuhaf insan grubu.”

“İş bitirici ve duygusal”

SARP APAK- Serhan

“Benim için her zaman en doğru yöntem, filmin yaratıcılarına güvenmek ve kendimi tamamen onların akışına bırakmaktır. Ali’den bir talep gelmediği sürece tekstin dışına çıkmadım. Karakteri okur okumaz çok sevdiğim için tamamen kendi evrenindeki halini anlamaya ve uygulamaya ‘ odaklandım. Sakin, iş bitirici ve duygusal birisini canlandırmak epey zor bu arada. Hele benim gibi sürekli koşmak isteyen bir zihniniz varsa.”

“Sarpla nice saçmalıklara”

İREM SAK- Begüm

“Sarp ile hep ‘dünya’lı işlerde oynadık. Yalan Dünya & Ölümlü Dünya. İki iş de gözümün bebekleri, uğurlarımız. Beraber hep komedi yaptık, dramada oynasak ben kesin gülerim Sarp’la göz göze gelirsem. Ölümlü Dünya 2’de Sarp ile sahnelerimiz hep Begüm’ün Serhan’ı hayattan soğutması üzerine kuruluydu. Seri katil kocanın elinde silahla ‘Canım bunları sonra konuşalım şu an işim var’ dediği bir sahne herkese nasip olmaz. Çok keyifli onunla oynamak. Daha nice saçmalıklar yaparız inşallah.”

“İhtisası silahlar”

MEHMET ÖZGÜR – İlhami

“Benim oynadığım İlhami karakteri, bu ailenin silahlar üzerine ihtisas yapmış bir ferdi. Ailenin büyük abisi; sadece kurallar çerçevesinde yaşayabilen ve kurallar sayesinde hayatta kalabilen, çok düz düşünen bir karakter. Kan bağı ile akrabalığı yok ama çok daha öte ve büyük bir bağı var aile fertleriyle. Gazanfer ile uzun yıllardır teşrikimesaisi olan, onun yanında yetişmiş, beraber birçok eyleme katılmış, öfkelendiği zaman bile kontrolünü asla kaybetmeyen bir karakter.”

“Şiirle ağır makineliyi harmanlamış bir yiğit”

ÖZGÜR EMRE YILDIRIM – Atakan

“Atakan, ailenin en küçüğü ve bu nedenle sık sık arada kalan bir karakter. Her zaman evin en küçüğü bakkala yollanır, ve o asla gitmek istemez ya, biraz öyle. Bir yandan da kendini ispatlamaya çalışıyor. Büyük operasyonlarda sürekli arabada beklediği için içten içe sıkılıyor bence. Bu nedenle her fırsatta M60 ‘ı almak istiyor, ağır silahlara tutkusu aşikar. Kompleks ve detaylı düşünebilen biri değil ama tam bir görev adamı. Şiir ve ağır makineli silahları duruşunda harmanlamış yaman bir yiğit kısaca.”

“Ailenin kilit taşı Oktay’ım”

ALPER KUL-Oktay

“Oktay’a göre babası bir tek ona güveniyor. Oktay olmasa tüm operasyonlar başarısız olur. Aile dağılır. Ailenin kilit taşı Oktay’ım. En çok laubaliliğe, işini ciddiye almamaya sinirlenir Oktay.”

“Berbatı daha da berbat yapar”

GİRAY ALTINOK- Şenol

“Şenol karakteri, her şey berbat iken, daha berbat yapmaya meyilli bir karakter olduğu için filmin bir üst katmam gibi bir şey oldu benim için. Bu yüzden böyle çılgın bir maceranın içinde, çılgın bir aileye ancak bu kadar işleri çılgınca berbat eden bir tip katılabilirdi. Şenol’u canlandırmak filmin üstüne pastada çilek gibi bir şey oldu.”

(Oksijen 02, 01.12.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN