Post image
Plaj çantasına atılacak ‘en iyi’ kitaplar

 

Ceren Naz BÜYÜK
cerennaz.buyuk@hurriyet.com.tr

Fonda dalga sesleri varsa, güneş tenimizi tatlı tatlı ısıtıyorsa, sırtımızı da şezlonga dayadıysak plaj çantamızdan kitapları çıkarabiliriz. Peki, bir macera mı, dram mı yoksa kişisel gelişim mi tercih edeceğiz? Bu yazın en iyi ve en yeni kitaplarını YouTube içerik üreticisi Ayşe Şenyer, yayıncı, podcaster, seslendirme sanatçısı Deniz Yüce Başarır, Blogger Duygu Özdemir, YouTube içerik üreticisi Ebru Aykaç, yazar Ege Soley, 10 Haber kitap editörü Erkan Aktuğ, programcı Eylül Görmüş, yazar Hakan Bıçakçı, Hürriyet Ekler Editörü Hazan Aköz Işık ve yazar Müge İplikçi‘den oluşan jüri üyelerimize sorduk; ayrıca yayınevlerinden bu yaz çıkacak kitapları öğrendik.

1 Ağustosta Görüşürüz, Gabriel Garcia Mârquez, Can Yayınları

Karakterimiz Ana salsa, bolero, hovarda ve dolandırıcılarla dolu boğucu Karayıp akşamlarında, her yıl sadece 1 gün kalbinde saklı korkunun derinliklerine doğru yolculuğa çıkıyor…

2 Kızıl Karma, Jean Christophe Grange, Doğan Kitap

2024 basında yayımlanan kitapta genç bir kadının cinayetini çözmeye çalışan üç çarpıcı karakterin izlerini takıp ediyoruz.

3 Yalan Dolan, Veronica Raimo, Medusa Yayınları

İtalyan edebiyatının genç ve ödüllü isimlerinden Veronica Raimo anlatıcısı ve kahramanı olduğu dördüncü romanında, kimsenin içinden çıkamadığı derin bir konuyu ele alıyor: Kusurlu aile…

4 Seyahat Sanatı, Alain De Button, Everest Yayınları

Seyahate övgü gibi bir kitap. Yaz seyahatlerinde okumak, gördüğümüz yerlerle başka türlü ilişki kurmamızı sağlayabilir.

5 Dünyanın Bütün Fıstıkları, Başar Başarır, Can Yayınları

Birbirinden hoslanmayann iki kardeşin hesaplaşması… Bir Ayvalık köyünde geçen olayları oralarda okumanın tadı başka olacaktır.

6 Yarın ve Yarın ve Yarın, Gabrielle Zevin, April Yayıncılık

İki arkadaşın hayalleri, ümitleri ve kayıpları üzerine yazılmış, hüzünlü, ama umut da veren hem bir dostluk hem de bir aşk hikâyesi.

7 Kuşlar, Daphne Du Maurier, İthaki Yayınları

Tutkulu karakterleriyle okura son sayfaya kadar şüphe, şaşkınlık vaat eden yazarın korku ve gerilim hikayelerinden oluşan bu derleme kıymetli bir hazine. Kitap Alfred Hitchcock’un filme çektiği ‘Kuşlar’ öyküsünü de içeriyor.

8 Yapraklar Evi, Mark Z. Danielewski, Monokl Yayınları

Bir evin içinde bir yazarın adımlarını takip ettiğinizi düşünün… Amerikalı yazar Mark Z. Danielewski’nın ‘Yapraklar Evi’ böyle. Hikâye içinde hikâye içinde hikâye içinde hikâye…

9 Yaşam Hikâye mi?, Mine Özgüzel, Doğan Kitap

Bir psikoloji kitabı… Geçmişimiz ve çocukluk yıllarımızla yüzleşmeyi sevmeyen bir yapının içinde, sadece şimdimizin içinde yaşarız.

10 Yalın Tutku, Annie Ernaux, Can Yayınları

İsimsiz bir anlatıcı, evli ve yabancı bir adam, her şeyi tüketen bir tutku, saplantıya dönüşen bir aşk… 2022 Nobel Edebiyat ödüllü.

BEKLENENLER.

Cem Erciyes, Doğan Kitap Yayın Direktörü

■ Sayın Bay Rock Yıldızı/Teoman

Sanki tanıdık birisi, ama o değil gibi de… Teoman bu ilk romanında, bir rock yıldızının hayatını anlatıyor.

■ Beni Gözünüzde Büyütmeyin/Gülse Birsel

Hiç yayımlanmamış hikâyeleri yine çok zekice ve eğlenceli.

■ Yaklaşan Dalga/Mustafa Süleyman

Teknoloji, Güç ve 21. Yüzyılın En Büyük Dilemması1 altbaşlıklı kitabı Bili Gates ‘bilinmez zamanlarda yol alabilmek için harika bir kılavuz’ olarak tanımlıyor.

Erkin Can Seyhan, Everest ve Alfa Yayınları Basın ve Tanıtım Koordinatörü Everest Yayınları

■ Homeros/İlyada

Klasik filoloji profesörü Erman Gören’in özenli çevirisiyle uzun zaman sonra yeniden Türkçeleştirildi

■ İsmail Güzelsoy/Rölanti Çıkmazı

İstanbul’un üç farklı zaman dilimini, aynı sokaklarda dolaşarak anlatıyor yazar. Gizemli anlatının anlatıcısı da ilginç!

■ Ayşe Kulin/Dört Gün Üç Gece

Türk edebiyatının en sevilen ve üretken yazarlarından Ayşe Kulin’in yeni romanı… Alfa Yayınları

■ Antoine Compagnon/Montaigne’le Bir Yaz

Proust üzerine çalışmalarıyla tanınan yazar, eleştirmen ve akademisyen Antoine Compagnon’un günlük radyo konuşmalarından derleme bir kitap…

■ Jean Numa Ducange/Marx Plajda

Kari Marx’ı yakından tanımak ve onun fikirlerini günümüz değer yargılarıyla yeniden yorumlamak isteyenler için.

Cem Akaş, Can Yayınları Gen.Yay. Yön.

■ Sazın Teli Koptu/Zülfü Livaneli

Kalemi keskin iki yazar ve aralarındaki bir ömürlük dostluk… Zülfü Livaneli’yle Erdal Öz un 1970’lerin Ankara’sında başlayan dostluklarının hikâyesi.

■ Saklı Yürek/Ferzan Özpetek

Roma’nın merkezinde, anılarla dolu görkemli bir ev, kilitli bir kapı, değerli bir tablo koleksiyonu, tutkulu ve birden biten bir aşk… Ferzan Özpetek’in otobiyografik izlerle dolu yeni romanı.

(Hürriyet Seyahat, 01.06.2024)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN