Post image
Ruhsatsız tüfekler ölüm saçıyor

19710212726.1.201723750gaziantepolusum

Narin DEMİRCİ

İnternette ve piyasada satılan ruhsatsız tabanca ve tüfekler vatandaşın elinde patlıyor. Ruhsatsız tabanca ve tüfeklerin devlet kontrolünden geçememiş ve su borusuyla yapılmış ürünler olduğuna dikkat çeken Gürler Av-Silah Bayii yetkilisi Çetin Gürler, “Bunlar kişinin kendisini öldürüyor. Kendinizi korumak için aldığınız tüfeklerle kendi kendinizi öldürmeyin” dedi.

“SU BORUSUYLA TÜFEK YAPILIYOR”

Vatandaşı sırf ucuz diye ruhsatsız tüfeklere yönelmemesi konusunda uyaran Çetin Gürler, kaçak yollarla üretilen ve internet üzerinden satılan tüfeklerin çok tehlikeli olduğunu söyledi. “İnternette satılan tüfek ve silahlar devletin testlerinden geçemeyen, TSE belgesi almamış merdiven altı imalatlar. Fabrikası falan yok. Derme-çatma yerlerde üretilen, bildiğimiz su borusuyla üretiliyor. Çok basit yapılmış ve takılmış tüfekler” diyen Gürler, bu tür tüfeklerin insan hayatını tehlikeye attığını belirterek internette satılan tüfeklerin cezalarının caydırıcı olmadığının altını çizdi.

“TSE BELGESİZ VE RUHSATSIZ TÜFEK ALMAYIN”

İnternetteki tüfek satışları konusunda vatandaşa seslenen Gürler, reklamlarda kullanılan tüfeklerle müşteriye gönderilen tüfeklerin aynı olmadığını kaydetti. “Müşteriye gönderilen tüfeklerin hepsi oyuncak tipli tüfekler. Bu tür merdiven altı kaçak tüfekleri alan insanlar hayatını tehlikeye atıyor” diyen Gürler, “Bu tüfekler bir çok kişinin elinde patlıyor ve kimisinin elini, kimisinin parmaklarını koparıyor. Gözleri kör olan ve hayatını kaybeden yüzlerce insan var. İnsanlar bilmeden alıyor, sonra da bunlar yaşanıyor. Kimsenin o yollarla tüfek almasını uygun görmüyoruz. Hiç kimse hayatını tehlikeye atmasın. Bizim tüfeklerimiz devletin bütün testlerinden geçmiş ve garantili tüfekler. O yüzden avcılarımıza ve savunma amacıyla tüfek alan vatandaşlarımıza bu tüfekleri tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

“RUHSAT ÇIKARMADAN HİÇ KİMSE TÜFEK ALAMAZ”

Satışı yaptıkları tüfek ve tabancaların kesinlikle ruhsatlı ve TSE belgeli olduğuna dikkat çeken Çetin Gürler, “Ruhsat çıkarmadan kimse bizden tüfek alamaz” ifadesine yer verdi. Ruhsat çıkarmanın basit olmadığının da özellikle altını çizen Gürler, “Her denk gelen tüfek alamaz. Tüfek alabilmek için kesinlikle sabıka kaydı olmaması gerekir. Bir mahkemesi dahi olsa kişinin, en ufak bir trafik kazasından bile mahkemesi olsa kişi ruhsat alamaz. Kaçak elektrik kullanıyor olsa bile ruhsat alamaz. Bunlar çok önemli. Devlet çok ince araştırarak ruhsat veriyor. Bir insanın ruhsat alabilmesi için tertemiz olması gerekiyor. Önce biz sicil kaydı istiyoruz ancak adli sicil kaydında gözükmeyen bazı suçlar olabilir. Onları da emniyetten sorgulayarak tespit ediyoruz. En ufak bir suç dahi görünse silah ya da tüfek ruhsatı çıkmaz” dedi.

“TABANCA RUHSATI ALMAK ÇOK ZOR”

Tabancanın ruhsat işinin tüfekten daha ağır olduğunu da sözlerine ekleyen Gürler, şunları kaydetti:

“Tabancada taşıma izni kesinlikle verilmiyor. Sadece meslek mensupları, müteahhitler, kuyumcular ve yıllık 10 milyon cirosu olan iş adamları alabilir. Taşıma çok ayrıcalıklı, ama bulundurma ruhsatı alabilmek için yine en ufak bir sabıkanın olmaması gerekiyor.”

(Gaziantep Oluşum, 26.01.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN