Post image
Tacizciyi öldüren geline tahliye

2016-yili-istatistikleri-cinsel-taciz-artti-mahkûmiyet-azaldi-288346-5

Beykoz’da kendisine tacizde bulunduğu iddiasıyla kayınpederini öldüren ve 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Esma Yeşilbaş duruşmada, “Amacım kendimi öldürmekti, çocuğum gözümün önüne gelince yapamadım” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tahliyesine hükmetti.

Beykoz’da kendisini taciz ettiği gerekçesiyle 69 yaşındaki kayınpederi Ahmet Yeşilbaş‘ı silahla vurarak öldüren Esma Yeşilbaş’ın haksız tahrik altında “kasten öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Esma Yeşilbaş cezaevinden getirilirken, avukatı Aydın Mollaoğlu ve taraf yakınları da salonda hazır bulundu. Beykoz’da kendisine tacizde bulunan kayınpederini öldüren Esma Yeşilbaş, kayınvalidesi Sultan Yeşilbaş‘ın da tacizi doğrulayan ifadesi üzerine mahkeme tarafından tahliye edildi

Tecavüz etti

Duruşmada savunma yapan sanık Yeşilbaş, evlendikleri günden bu yana kayınpederinin elle ve sözlü tacizine uğradığını belirterek “2012 yılında eşim cezaevinde bulunduğu sırada bana zorla tecavüz etti” dedi. Esma Yeşilbaş, olay günü de kayınpederinin kendisine tecavüze yeltendiğini belirterek “Amacım kendimi öldürmekti ama çocuğuma kıyamadım” dedi.

Maktul Ahmet Yeşilbaş’ın eşi müşteki Sultan Yeşilbaş ifadesinde, “Maktul önceki gelinimi sürekli öpmeye çalışır, sarılırdı. Mahkemede söyleyemiyorum. Ben müdahale edince beni çok kez dövmüştür. Gelinim Esma ne söylediyse doğrudur” dedi.

Duruşmada tarak olarak dinlenen sanık Esma Yeşilbaş’ın eşi Bület Yeşilbaş da, eşinde morluklar fark ettiğini ancak olayın kendisine yansıtılmadığını belirterek “Meğersem babam olacak o namussuz ona sarkmış, benim babam değildir” ifadesini kullandı.

Ara kararıra açıklayan mahkeme, sanık Esma Yeşilbaş’ın cezaevinde geçirdiği süre, anne bakımına muhtaç çocuğun bulunması, karartılacak delil durumunun olmaması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için erteledi. (İHA)

(İstanbul, 19.09.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN