Post image
Umut Vakfı’ndan Çizgi Film yarışması…

 

 

Umut Vakfı’nın geçen yıl düzenlediği ve yeterli katılım olmadığı için 2024 yılına ertelediği 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü Geleneksel Ödüllü, “Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın” konulu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması için başvuru süreci başladı.

Umut Vakfı’nın amaçlarının da anlatıldığı şartnamede; Animasyon sanatının toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanılarak, artan bireysel silahlanmanın olası neden, sonuç ve tehlikelerini irdeleyerek toplumsal boyutuna dikkat çekmenin, düşündürücü, tespit edici, vurgulayıcı görüntülerle kamuoyunun bilinçlendirilmesinin amaçlandığı” vurgulandı.

“Barışın önce iki insan arasında başlayarak topluma yayılabileceği mesajının, bireysel silahlanmayla oluşan şiddetin aksine bireysel silahsızlanmanın barışçıl görüntüleriyle topluma verilmesinin amaçlandığı” da vurgulanan şartnamede; “Yarışmaya katılan eserlerin görsel medyada ve Umut Vakfı etkinliklerinde yayınlaması suretiyle toplumda bu sorunla ilgili duyarlılık oluşturmanın ve konuya sahip çıkılmasının teşvik edileceği belirtildi.

Tüm bireysel amatör ve profesyonel katılımcılara açık olan  Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’na daha önce ödül almış, dereceye girmiş eserler katılamayacak…

Her yarışmacının, en fazla ikişer eserle katılabileceği yarışmaya gönderilen eserler mp4, mpeg, mov ve avi formatında olabilecek. Boyut olarak ise minimum FULL HD (1920X1080) olması katılım koşulları arasında.

En fazla 3 (üç) dakika uzunluğunda olması önerilen çizgi filmin en son karesinde şu ibarenin mutlaka okunabilir ve görülebilir jenerik olarak   10 saniye süreyle yer alması da gerekiyor:

28 EYLÜL 2024

BİREYSEL SİLAHSIZLANMA GÜNÜ

“BİREYSEL SİLAHSIZLANMA: YAŞAMA HAK TANIYIN” KONULU

ÇİZGİ FİLM (ANİMASYON) YARIŞMASI

UMUT VAKFI

www.umut.org.trblog.umut.org.tr

Tel: 0212 216 06 70

Eserlerde kullanılan görüntülerin ve müziklerin/seslerin telif hakları katılımcıda olmasının şart koşulduğu yarışmaya eser gönderecek olanların, eserin kısa öyküsünü, eserle ilgili 2-3 kare görseli ve bu eserle anlatmak istedikleri ana fikri gönderilerine eklemeleri de isteniyor.  Katılımcılar, eksiksiz ve hatasız doldurulan katılım formuyla birlikte eserlerini online (YouTube, Vimeo, Drive ya da We-transfer) olarak ebru.ilke@umut.org.tr, vakif@umut.org.tr adreslerine gönderebilecekler.

Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin lira ödül verilecek olan yarışmaya son katılım tarihi 2 Eylül 2024 Pazartesi olarak belirlendi. 6 Eylül Cuma günü yapılacak Seçiciler Kurulu Toplantısı’nda, kurul üyeleri, jüri özel ödül (plaketi) ve mansiyon (plaketi) ile herhangi ber eseri övgüye değer bularak, ödüllendirebilecek…

 

 

Ödül kazananların 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde ödüllerine kavuşacağı yarışmanın Seçiciler Kurulu ise Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balaban (İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. İpek Fatma Çevik (Üsküdar Üniversitesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı), Av. Fikret İlkiz (Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu (İletişim Akademisyeni), Prof. Dr. Erol Nezih Orhon (Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı), Özben Önal (Umut Vakfı Başkanı), Doç. Dr. Dide Akdağ Satır (Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi), Dr. Öğr. Üyesi Göknur Sözüneri’nden (İstanbul Kültür Üniversitesi, Çizgi Film Animasyon Bölüm Başkanı) oluşuyor.

Katılımcılar; yarışmanın şartnamesine Umut Vakfı sitesinden ulaşabilecekler ve yarışma için Umut Vakfı Koordinatörü Ebru İlke Bingör’le iletişim kurabilecekler.

Yarışma şartnamesine Umut Vakfı sitesinden ulaşılabilir.

Katılacak olanlara başarılar diliyoruz.

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN