Post image
Uyuşturucunun söndürdüğü hayat

Mustafa SEVEN

Daha ilkokul öğrencisi ;en 10 yaşında uyuşt turucu batağına saplanan  ve uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yapmaya başlayan kız, 8 ayrı dosyadan yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Batman’da ilkokula gittiği sırada çevresi ve arkadaşlarının etkisiyle daha 10 yaşında iken uyuşturucu batağına saplanan genç kızın yaşamı, cezaevinde son buldu.

Uyuşturucu alabilmek için çocuk yaşlarda hırsızlık yapmaya başlayan ve 14 yaşında iken tutuklanan 21 yaşındaki Fatime Doğan, 8 ayrı hırsızlık dosyasından toplam 19,5 yıl hapis cezası aldı.

Cezası kesinleşen ve Ankara-Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne konulan kızının psikolojisinin bozulduğunu ve saldırganlaştığını belirten baba Kadri Doğan, kızının uzun süreli hücre cezası aldığını ifade etti.

‘KIZIMIN NAKLİNİ İSTİYORUM’

Baba Doğan, “Görüştüğüm Cezaevi psikologları, kızımın iki kez intihara teşebbüs ettiğini belirttiler. Sinirlerine hakim olamıyor ve çevresine zarar veriyor. Bu nedenle sık sık hücre cezası alıyor. Bu güne kadar devlet malzemelerine verdiği zarardan dolayı 71 Bin TL para cezası geldi. Bu parayı ödeyecek durumun yok. Psikologlar, sık sık ziyaretine gelmemizi istiyorlar. Ancak biri engelli 7 çocuğum var ve işsizim. Bir yılda sadece iki kez görüşüne gidebildim. Annesi ile henüz görüşemedi. Ankara’ya gidecek maddi gücümüz yok. Adalet Bakanlığı özel kalemini arayarak kızımın Batman veya yakın yerlerdeki bir cezaevine naklini istedim. Ancak bir dönüş alamadım. Devlet yetkililerinden rica ediyorum, bu konuda bana yardımcı olsunlar” diye konuştu.

(Batman Medya, 24.05.2019)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN