Post image
‘Uzun Zaman Önce’ gösterime girdi

Cihan Sağlam‘ın yazıp yönettiği Uzun Zaman Önce gösterime girdi.

31. Ankara Film Festivali’nde En İyi İlk Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Müzik dallarında ödüller kazanan Uzun Zaman Önce, vicdan temasından yola çıkarak bir masumiyeti kaybediş hikayesi anlatıyor.

Filmde; Onur Dikmen, Serdar Orçin, Nihan Okutucu Dengiz, Reha Özcan, Ümit Çırak, Esra Bezen Bilgin, Zeynep Kaçar, Sevinç Erbulak ve Murat Garipağaoğlu rol alıyor.

Geçtiğimiz hafta Ankara Film Festivali’nde ulusal uzun film dalında yarışmış ve Yeşim Ustaoğlu başkanlığındaki jüri tarafından, “Erkek egemen dünyanın yozlaşmış iktidar ilişkileri içinde insanın kendisi gibi olabilme halinin elinden alınmışlığını ve sevebilmenin imkansızlığını güçlü karakterler ve tutarlı atmosferle anlatabildiği” gerekçesiyle Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü’ne değer görülmüştü.

Filmdeki rolüyle Serdar Orçin ise En İyi Erkek Oyuncu seçilmişti.

MASUMİYETİ KAYBEDİŞ HİKAYESİ

Uzun Zaman Önce, doğup büyüdükleri Anadolu kasabasında, taş ocağı sahibi otoriter babalarının gölgesinde yaşayan iki kardeşi ve suç ortağı oldukları cinayetin ardından yaşananları konu alıyor. Filmde, suç ve kefaretin köklerini, baba ve oğul ilişkisinin çıkmazlarını, kadın ve erkek ilişkilerinin sevgisiz tarihini aile kurumunun içinden anlamaya çalışan ve ‘vicdan’ temasından yola çıkarak bir masumiyeti kaybediş hikayesi anlatılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

(Günlük Evrensel, 15.09.2020)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN