Post image
Yaşadığı acıyı kitabında anlattı

--2871818

Mehmet RİFAİOĞLU

Yaşadığı acıyı kitabında anlattı Henüz 14 yaşındayken babasının işlediği cinayetin bedeli olarak, istemediği halde yaşça çok büyük birine “Ödek” olarak verilen Hatice Yakut, 52 yaşında okuma yazmayı, 53 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrendikten sonra “Ödek Kızı” adında bir kitap yazdı. Dörtyol ilçesinde yaşayan Hatice Yakut, 52 yaşında okuma yazmayı, 53 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrendi. 55 yaşında da yazmaya başlayan Yakut, “Ödek Kızı” adında bir de kitap çıkarttı. Henüz 14 yaşındayken babasının işlediği cinayetin bedeli olarak, istemediği halde yaşça çok büyük birine “Ödek” olarak verilen Hatice Yakut, yaşadığı bölgenin ve uygulanan törenin son mağduru oldu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 11 çocuk annesi ev hanımı Hatice Yakut, küçük yaşta evlendirilen kızların yaşadıklarını 50 yıl sonra yazdığı romanda anlattı. ( Ahmet Özel - Anadolu Ajansı )

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 11 çocuk annesi ev hanımı Hatice Yakut, küçük yaşta evlendirilen kızların yaşadıklarını 50 yıl sonra yazdığı romanda anlattı.
( Ahmet Özel – Anadolu Ajansı )

TÖRENİN KALDIRILMASINDA KATKISI OLDU

Doğup büyüdüğü Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Maravuz köyünde bu törenin sona erdirilmesinde ciddi anlamda katkısı olduğunu söyleyen Yakut, “Anadolu’nun ücra yerlerinde böyle olayların yaşandığını duyuyorum ve yüreğim acıyor, aileler evlatlarını bu gibi hadise ve geleneklere kurban etmemeli. Ömrümün sonuna kadar bunlarla mücadele etmeye devam edeceğim. Bunun için okuma, yazmayı öğrenip bu hadiselerin yaşandığı birçok acıyı kitaplaştırdım” dedi.

İLGİDEN MEMNUN KALDI

62 yaşındaki Yakut, çıkardığı kitabı tanıtmak için kitap fuarlarına katılıp, okuyucularla buluşuyor. Son olarak Hatay’ın Arsuz ilçesi fuar alanındaki stantta, Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği (HAŞYAD) Başkanı Şair Ali Parlak ve Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez‘in de katıldığı imza gününde okuyucularla bir araya gelen Yakut, gösterilen ilgiden memnun kaldı.

hatayin-dortyol-ilcesinde-yasayan-hatice-yakut-52-yasinda-okuma-002

HİKAYESİ ÇOK ACIKLI

HAŞYAD Başkanı Ali Parlak da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hatice ablamızın hikayesi çok acıklı, bizler dernek olarak onun bundan sonraki her adımında yanında olacağız. Bu yaşta ve bu şartlar altında kitap çıkartmış olması bizler için ayrıca kıymetli, ben bu kitabın mutlaka beyaz perdeye yansıyacağı kanaatindeyim” dedi. Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ise “Gençlerimize ve tüm kadınlarımıza örnek olacak bir kadın Hatice ablamız. Kendisini tebrik ve takdir ediyor çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi. Halen Dörtyol ilçesinde ikamet eden, 11 çocuk ve onlarca torun sahibi Yakut, yazmaya devam edeceğini, torunlarının kendisine bu yönde baskı yaptıklarını ve yazarken yardım ettiklerini de sözlerine ekledi.

(HATAY ZAFER,21.08.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN