Post image
37 yıl sonra bulduğu babasından tazminat kazandı

İzmir’de, 37 yaşına kadar babası olarak bildiği Mustafa B‘nin ölüm döşeğinde “Oğlum ben senin baban değilim. Beni affet, gerçek babana ulaş” sözleri üzerine biyolojik babasını araştıran Çağlar K, DNA testiyle kanıtladığı bağı sonrası biyolojik babasına açtığı davada 75 bin lira tazminat kazandı

İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, ilginç bir dava dosyasını karara bağladı. Mahkeme, 39 yaşındaki Çağlar K’nın avukatı Varol Turbay aracılığıyla öz babası hakkında açtığı manevi tazminat davasında, babanın 75 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

37 yılÇağlar K, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yanında büyüdüğü, babası olarak bildiği kişinin akciğer kanserine yakalanmasının ardından son nefesinde “Oğlum ben senin baban değilim. Beni affet, gerçek babana ulaş” sözleri üzerine büyük bir şok yaşadığını belirtti. “Bir an insan nefes alamıyor. Şuranızda bir düğüm dolanıyor. İnanamadım, dedeme, teyzeme sordum. İş açığa çıktıktan sonra hepsi tek tek anlattı” sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı anlatmaya çalışan Çağlar K, bu gelişme üzerine gerçek babasını öğrenmek ve tanımak için bilgi toplamaya başladığını söyledi.

GERÇEK BABAM 2 YAŞIMA KADAR BİZİMLEYMİŞ

Biyolojik babasınm 2 yaşına kadar kendileriyle yaşadığını belirten Çağlar K, yakınlarından öğrendiklerini “Gerçek babam, babam olduğunu biliyormuş. Annemi evlenme vaadiyle kandırmış. Ben doğduktan sonra 2 yıl boyunca ‘ha bugün ha yarın evleneceğiz’ diyerek annemi oyalamış. Daha sonra birden terk etmiş” sözleriyle aktardı. Çağlar K, neden terk edildiğini annesine de sorduğunu, sorusunun cevabını şu şekilde aldığını söyledi:

“Biyolojik babamın ve ailesinin baskısından korkmuş. Çünkü babam istememiş, evlatlık vermeyi bile düşünmüşler. Bu yüzden hamileyken, intihar girişiminde bulunmuş. İçtiği ilaçlar nedeniyle gözümde kayma oluştu, kalıcı hasar bıraktı.”

Terk edilmelerinin ardından annesinin başkasıyla evlendiğini söyleyen Çağlar K, babası bildiği ve kütükte de babası görünen Mustafa B’nin kendisine çok iyi davrandığını söyleyemeyeceğini dile getirerek “Benim haricimde iki oğulları daha var. Onlara daha şefkatliydi. Zaman zaman ‘ben öz müyüm, üvey miyim’diye düşünmüşlüğüm oldu. Ama annem böyle bir şeyi hiç hissettirmedi. Ana yüreği. Üçümüzü de annem doğurdu, ayırmadı” dedi.

İNSANIN İÇİ BURKULUYOR

37 yıl1

Çağlar K, öğrendiği gerçeklerden sonra aradan yıllar geçmiş olsa da öz babasını tanımak istediğini, fakat yaşattıkları nedeniyle içinde burukluk olduğunu kaydetti. “İnsan öz babasını tanımak istiyor. Baba bildiğim birinin yanında yetişmiş olsam da bir baba özlemi oluyor. Büyük sevgi ve şefkat görmedim, gelse dese ki, ‘oğlum olan oldu, böyle böyle’ diye anlatsa babadır sonuçta…” ifadesini kullanan Çağlar K, babasıyla karşılaşmalarını ise “İlk karşılaşmam mahkemede oldu. Bu insanın içi burkuluyor. Daha sonra DNA testi için Adli Tıp Kurumunda da karşılaştık” sözleriyle anlattı. Öz babasıyla hiç konuşmadıklarını dile getiren Çağlar K, “Çok değişik bir duygu. Onun yerine kendimi koyuyorum, ben olsam ulaşırım diyorum. Haklı olduğu yerler vardır belki. Bunları anlatmasını, kendini bana kanıtlamasını isterim. Erkek çocuklarında baba güçtür, dosttur. Babanın dik duruşu farklıdır. İsterdim baba demeyi. Bana ‘oğlum’ diyebilir, o sevgiyi şefkati görmek isterim” diyerek beklentilerini aktardı.

GERÇEK, DNA TESTİYLE ORTAYA ÇIKTI

Avukatı Varol Turbay ise yasa gereği önce “soy bağının reddi” davası açtıklarını, Mustafa B’nin mezarı açılarak DNA testi yapıldığını, ardından öz babaya yönelik “babalık” davası açarak yine DNA testi yapıldığını anlattı. DNA testlerinin ardından açtıkları babalık davasını kazandıklarım söyleyen Turbay, “Bu 39 yılın faturası ne olacak? Yaşamı boyunca gerçek babasından yoksun bırakılan Çağlar’ın 39 yıllık üzüntüsünün karşılığı olmak” diyerek 200 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarım ve 75 bin lira kazandıklarım söyledi.

(Dokuz Sütun, 03.11.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN