Post image
AKP bir muhalif gazeteyi daha kapattı

1(252)

Caner Aktan

AKP’li Çayırova Belediye Başkanı muhalif yayınlarıyla dikkat çeken Çayırova gazetesini “ruhsat” gerekçesiyle kapattı. Çok sayıda zabıta ekibi gazeteye gelerek gazetenin kapısına kilit vurdu.

Hatırlanacağı üzere 10 Mayıs’ta hakkında çıkan haberlerden rahatsız olan AKP Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 6 yıldır Kocaeli’de faaliyet gösteren Çayırova Gazetesi’ne zabıta göndererek ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tutanak tutturmuştu. Bugün yaşanan bir gelişmeyle Çayırova Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri gazeteye gelerek gazetenin kapısını mühürledi.

Belediye Başkanı seçilmeden önce “Sahte Diploma” ve “Sahte İkametgah” haberleriyle gündeme gelen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediyenin son meclis toplantısında da imara açılacak alanlar için“Fiyatını buldun mu babamı bile satarım” demişti. Çayırova Gazetesi’nin bu haberleri manşetine taşımasına kızan Demirci, “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” olmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta zabıta ekiplerini gazeteye göndererek Zabıt Varakası tanzim ettirdi.

Yaşanan bu gelişmeden sonra bugün (27 Mayıs) gazeteye gelen zabıta ekipleri ise gazeteyi mühürleyerek kapattı.

Çayırova Belediye Başkanı bugün “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” olmadığı gerekçesiyle gazete kapattırırken seçimden önce sahte ikametgahla belediye başkanlığına aday olabilmişti. Hatırlanacağı üzere, Çayırova ilçe Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yerel seçimden önce ‘Çayırova’da oturuyorum’ diye adres gösterdiği ikametgahta Saadet Partisi adayının oturduğu ortaya çıkmıştı.

GAZETEDEN AÇIKLAMA

Çayırova gazetesi bu olayın ardından bir basın açıklaması yaptı. Gazeteden yapılan açıklama şöyle:

“Basın üzerinde uygulanan ambargonun ve baskının son şeklidir. Yaşadığımız bu süreç Türk basın tarihinde ders olacak bir süreçtir. Bu durum gazetemizin işletme ruhsatı olmadığı gerekçesi ile kapatılmadığının, aksine ne yaparsak yapalım dayatma ve baskının hedef alındığının en büyük göstergesidir. Bu uygulamayı tüm basın mensuplarının vicdanına Türkiye’de basın özgürlüğü var diyenlerin vicdanlarına havale ediyoruz. Biliyoruz ki Çayırova kamuoyu bizi bu haklı davamızda yalnız bırakmayacak Türkiye’de dik ve onurlu duruş yapan meslektaşlarımız bizimle beraber olmaya destek vermeye devam edecektir.”

(OdaTV, 27 Mayıs 2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN