Post image
Alfa kuşağı dünyayı değiştirecek

alfa-kusagi-dunyayi-degistirecek-6365749

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Avusturalyalı nüfus bilimci Mark McCrindle, 2010’dan sonra doğan çocukların Alfa kuşağı olarak adlandırılmasını önerdi. ABD merkezli Business Insider haber sitesine konuşan McCrindle, yeni kuşağı tablet bilgisayarlarla büyüyen, akıllı telefonsuz bir hayatı bilmeyen, saniyeler içinde düşüncelerini internete aktarabilen, bugüne kadarki ‘en fazla dönüştürme’ yeteneğine sahip kuşak olacağını söylüyor.

Teknoloji araç değil

1990 sonrasında doğan ve teknolojinin gelişimi ile büyüyen nesil ise “Z kuşağı” olarak adlandırılıyordu. Alfa kuşağına her hafta 2.5 milyon bireyin daha eklendiğini söyleyen araştırmacı, bu kuşağın 2025 yılında 2 milyar kişiden oluşacağını söyledi.

1980 ile 2000’lerin başlarında doğan kişilerin mensup olduğu Y kuşağını; kariyer odaklı, materyalist ve ebeveynlerinden farklı düşünen bireyler olarak anlatan McCrandle, Alfa kuşağının ise doğduğu andan itibaren ekran karşısında olan teknolojiyi bir araç olarak değil hayatlarının bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

McCrindle, “Artık bireyler, dünyayı geliştirebilecek bir şekilde kendi hayatlarının kontolüne sahipler” şeklinde konuştu.

(Milliyet, 07.12.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN