Post image
Bağımlılığın çeşitleri her geçen gün artıyor

bağımlılık

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Fatih Tamer, teknoloji bağımlılığının, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının beyne yaptığı hasar ile aym seviyede olduğunu söyledi. Zirve Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından düzenlenen ‘Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele’ paneline Gaziantep Yeşilay Şube Başkam Fatih Tamer konuk oldu.

BEYİN HASTALIĞIDIR

Tamer, “Bağımlılık bir beyin hastalığıdır, insanlar bu tür maddeler ve alışkanlıklarla beyinlerindeki ödül-ceza sistemini bozarak maalesef bağımlı hale gelir. Bağımlılık bizim açımızdan köleliktir ve eşref-i mahlûkat olan insan için bu kabul edilemez bir durumdur. Bağımlılık yapan maddeleri üretenler sizleri hedef almaktadır. Bu üreticiler sizlerin canını, malını ve aklını hedef almaktadırlar” dedi.

YAVAŞ YAVAŞ İNTİHAR

Özellikle eğlence ortamlarında ve özentiyle başlanan bu maddelerin insanların beyinlerini işgal ettiğim vurgulayan Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı, sözlerim şöyle sürdürdü:

“Yavaş yavaş intihar anlamına gelen bu davranışlar hem kendimize hem de çevremize zarar vermektedir. Bunlara karşı duyarlı olmanız kendinizi ve etrafınızdaki arkadaşlarınızı korumamz gerekmektedir.”

Teknolojinin oluşturduğu kolaylıklarla birlikte insanın doğal iletişim kurma biçimini ortadan kaldırabildiğini ve dünyanın farklı yerlerinde teknolojinin yanlış kullanımı sonucu ölümlerin yaşanabildiğim belirten Fatih Tamer, “İnsanlar, şelfie çekmek adına inamlmaz şeyler yapıyor. Maalesef Antalya’da geçtiğimiz günlerde selfie çekmek için yola yatan gençlerin bir kamyonun çarpması sonucu hayatım kaybettiğim gördük. İnşam hiçleştiren yaşamım ve hatta ölümünü anlamsızlaştıran bu tür olaylar teknolojinin dikkatli kullanılması gerektiğim bize yeniden hatırlatıyor” diye konuştu.

(Günboyu, 23.03.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN