Post image
Çocuk öldüren her kurşunu lanetleyelim

tüsiad

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncal Özilhan, kutuplaşmaya hep birlikte karşı çıkılması çağrısı yaparak “Ölen bir çocuğa kimin demeden beraber üzülelim” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 11 Şubat 2016 Perşembe günü gerçekleşen 46. genel kurulunda Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da açıklamalarda bulundu. Özilhan, “Ölen bir çocuğa kimin demeden beraber üzülelim. Çocuk öldüren her kör kurşunu kimin tabancasından çıkarsa çıksın beraber lanetleyelim. Kutuplaşmayı ret edip birbirimizi önyargısız dinleyelim” diye konuştu.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Mevcut sorunların hiç tartışılmadığı, hiçbir eleştirinin duyulmadığı bir toplum, temel meseleler konusunda büyük bir ‘toplumsal uzlaşmanın olduğu’, ‘istikrarın hüküm sürdüğü’ ve ‘iyi yönetilen’ bir toplum gibi görünebilir. Oysa böyle değildir. Sorunların açıkça ve geniş bir katılımla tartışıldığı toplumlar sağlıklıdır.”

Can kayıplarının yanında söylemeye dilinin varmadığını, ama terörün yatırım ortamını da zehirlediğini ve zaten zayıf seyreden ekonomik performansı aşağı çektiğini kaydeden Özilhan şöyle devam etti:

“Bir kez daha altını çizmek isterim ki, içinden geçmekte olduğumuz koşullar altında, kim olursa olsun, herhangi bir iktidarın, bütün bu karmaşa ve belirsizliklerle tek başına mücadele edebilmesi, bütün bunların üstesinden gelebilmesi mümkün değil. Etrafımızı sarmış olan çoklu kriz ortamı karşısında ülke olarak kendi içimizde güçlü olmamız, birlik ve beraberlik sağlamamız lazım.

Toplum olarak bölünürsek bu sorunlarla mücadele edemeyiz. Etrafımızda kaos varken, içeride kaosa düşmeyelim. Ölen bir çocuğa kimin demeden beraber üzülelim. Çocuk öldüren her kör kurşunu kimin tabancasından çıkarsa çıksın beraber lanetleyelim. Kutuplaşmayı ret edip birbirimizi önyargısız dinleyelim.”

(12.02.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN