Post image
“Ey hâkim nasıl bırakıyorsun?”

 

Gizem KARAKIŞ

Cumhurbaşktanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadınlar Günü’nde kadın muhtarlara hitap ederken, Özlem Ağ‘ı 23 kez bıçaklayan SametAğ‘ı serbest bırakan hâkime sert çıktı: “Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor; ey hâkim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hâkim böyle bir tasarruf yapıyor, sonra yargıya hakaret. Ben Cumhurbaşkanı’ysam, sen de 23 yerinden eşini bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gerekeni ben sana söylerim.”

Tokat’ta geçen yıl boşanma davası açan eşi Özlem Ağ’ı 23 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Samet Ağ’ın 3 ay tutuklu kaldıktan sonra 16 Temmuz’da adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki gösteren Erdoğan, muhtarlarla toplantıda, kadına şiddetle mücadele konusunda şunları söyledi:

“Kadın hakları, kadınlara karşı şiddet konusunda kadınlardan yana tarafız. Bunun için aile içi şiddeti şikâyete tabi olmaktan çıkartıp resen takip edilen suçlar arasına aldık. Dün MYK toplantım vardı. Tokat’taki Özlem kardeşimizin ahlâksız, adi eşi tarafından bıçaklanmasına karşı ne yaptılar diye sordum.

BU İŞİN PEŞİNDEYİM

Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Cumhurbaşkanı olarak bu işin peşindeyim. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor; ey hâkim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun? Ben Cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerinden eşini bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gerekeni ben sana söylerim. Bakanıma da söyledim, bunu yakın takibe alacaksın ve konuyla ilgili beni de bilgilendireceksin, atılması gereken adımı da süratle atacağız. Bu hâkim olabillir, savcı olabilir.

KOMİKLİĞE BAKIN…

Şimdi şiddetle mücadelede yeni adımlar atıyoruz; TCK’da düzenlenen takdiri indirim nedenlerini belli konulara münhasır kılıyor ve maddenin uygulama alanını daraltıyoruz. Failin sadece indirim almaya yönelik tutum ve davranışları komikliğe bakın kılık kıyafeti, kravat takması, boyun bükmesi takdiri indirim sebebi olarak dikkate alınmayacak.

CEZALARI ARTIYOR

Şiddetle daha etkin mücadele edilmesi için kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet suçlarının kadına karşı işlenmesini nitelikli hal kapsamına alarak cezaları artırıyoruz. Israrlı takip suçları, haberleşme ve  iletişim araçlarım kullanarak temas kurmak filleri de artık suç sayılacaktır.”

(Hürriyet, 09.03.2022)

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN