Post image
“Havaya sıkılan her kurşun oğlumun katilidir”

 

Ayşe SANCAK

Trabzon’da yorgun mermi sebebiyle hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı’nın ailesi Meydan Parkı’nda yetkililere seslenerek katilin bulunmasını istedi. Baba Mustafa Atıcı, “Havaya sıktığınız her mermi benim oğlumun katilidir. İki elim yakanızdadır” diye feryat etti.

Maganda kurbanı Emir’in ablası Sanem Atıcı, “Ben oraya gittiğimde yerde gördüm kardeşimi ve gördüğümde ağlamaya başladım. Ben olayı idrak edemedim açıkçası çünkü hala şoktaydım. Kardeşimin hayalleri yarım kaldı. Biz beraber İstanbul’a geri dönecektik. Beraber vakit geçirecektik bir sürü plan yapmıştık. Hepsi gitti kardeşimde gitti. Benim ciğerimi söndürdüler, canımı yaktılar içimdeki yangın nasıl sönecek bilmiyorum. Tarif edemiyorum içimdeki acıyı. Kardeşimin katilinin biran önce bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

 

15 yaşındaki oğullarının maganda kurşununa kurban gitmesine isyan eden Atıcı ailesi, “Yorgun mermi yok, lütfen havaya ateş açmayın, başka canlar yanmasın” diye yaşadıklarına isyan etti…

 

“Yorgun mermi” denilmesine de tepki gösteren ve havaya rast gele ateş açılmaması için çağrıda bulunan acılı baba Mustafa Atıcı ise şunları söyledi:

“Biz çocuklarımızı tatil yapması için İstanbul’dan getiriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından buraya insanlar geliyor. Ne yazık ki ben oğlumun cenazesini buradan götürüyorum. Yorgun mermi diye bir şey yok. kimse bunu yorgun mermi diye isimlendirmesin, havaya sıkılan her mermi katil mermidir. Çünkü bu mermi havada kalmayacak yere inecek indiği yerde de benim oğlum gibi birçok insana isabet ediyor. Birçok yaralanma ve ölümler var. Bundan 7 ay önce Tokat Erdağdı’da 17 yaşında bir kızımızı kaybettik. Bunlara artık bir son verilmesi lazım. Vatandaş ve insanlar olarak buna duyarlılık göstermemiz lazım. İnsanlar hayatını kaybetmesin. Ben 15 yaşındaki oğlumu toprağa koydum. Başka insanlar bu acıları yaşamasın. Lütfen havaya silah sıkmayın. Havaya sıktığınız her mermi benim oğlumun katilidir. Bunu bilin ki ahirette iki elim yakanızdadır. Lütfen havaya ateş açmayın. Silahı her elinize aldığınızda lütfen benim oğlum gözünüzün önüne gelsin. Bir an önce katilin bulunmasını istiyorum. Beni dinliyorsa kendisine sesleniyorum eğer azcık vicdanın varsa karşımıza çık helalleşelim.”

 

10 YILDA SÜRSE BEKLEYECEĞİZ

Anne Asiye Atıcı yaptığı açıklamada, “İki saniyelik bir zevk için 15 yıllık bir hayatın canına kıydılar” diyerek tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Her çocuk anne babasından helallik ister, ama ben çocuğumdan helallik istedim. 15 yaşındaki bir çocuğun bütün umutlarını hayalleri götürdü. Çocuğumun bileti bile alınmıştı. Çarşamba günü vuruldu. Perşembe günü kargo bölümünde dönmek zorunda kaldı benim çocuğum. Başka canlar yanmasın. Eğer ki; vuranda biraz vicdan varsa o saatler arasında kendisinin ateş ettiğini zaten biliyordur. Lütfen gidip kendiniz teslim olun. Balistik de incelemeler devam ediyor. Bu yüzden henüz bize bir açıklama yapılamadı. 10 yılda sürse bekleyeceğiz. Allah’ın adaleti şaşmaz bir şekilde yakalanacak.”

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ise “Allah böyle geleneğin belasını versin” diyerek şöyle konuştu:

“Duygular birbirine karıştı. Ne söyleyeceğimi inanın bilmiyorum. Çok acılı bir ailenin yanındayız şuan. Bu durum bizi derinden yaralamıştır. Çünkü 10 senedir ben bu işle mücadele ediyorum. Havaya mermi sıkmayla ilgili mücadele Trabzon kamuoyu tarafından bilinmektedir. Devletimizin kurallarının çok yeterli olduğunu düşünüyorum. Sayın valimiz, emniyet müdürümüz bu konuda oldukça duyarlıdır. Burada ki sıkıntı vatandaşta, vatandaş kendi kurallarını kendi koyuyor. Bazen gelenek koyuyor adını böyle geleneğin Allah belasını versin. Böyle bir gelenek yok. Havaya attığımız mermi kimsenin kaderi olamaz. Bu mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Biz burada şov yapmaya gelmedik. Kesinlikle bu durum bizi derinden yaralamıştır. Böyle bildiğim çok aileler vardır. Biz elimizden gelen bütün mücadelemizi sürdüreceğiz. Valimizi de, Emniyet Müdürümüzü ve İç İşleri Bakanımızı da arkamıza alıp bu konuda ne yapılması gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

(TAKA, 28.08.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN