Post image
‘Hayata Karşı Suçlar’ Kitabı

 

HABER MERKEZİ – Hatay Barosu’nun başarılı avukatlarından Safa Ezer’in, Veysel Gültaş ile birlikte hazırladığı ‘Hayat Karşı Suçlar’ isimli kitabı yayımlandı.

Bilge Yayınevi Hukuk Kitapları tarafından basım ve dağıtımı yapılan ‘Hayata Karşı Suçlar’ kitap, ilk günden itibaren ilgi görmeye başladı.

Kasten Öldürme (TCK 81), Nitelikli Hâller (TCK 82), Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi (TCK 83) ve Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Yaralama (TCK 87-4) konu başlıklarının yer aldığı “Hayata Karşı Suçlar”, (Kasten Öldürme/Kasten Yaralama) kitabı TCK 81, 82, 83, 87/4 maddelerini kapsamakla birlikte, söz konusu maddelerle ilgili “genel hükümler”le ilişkilendirilmesi gereken ilgili maddeler de çalışmanın içinde yer alıyor. Maddelerin açıklamaları yapılırken her bir madde “genel hükümler”in ışığı altında değerlendiriliyor.

Bu ay dağıtımı gerçekleştirilen ‘Hayata Karşı Suçlar’ isimli kitap için büyük emek sarf ettiklerini belirten avukat Safa Ezer, “Açıklamalı anlatım diliyle meslektaşlarımıza yardımcı olacağına inandığım kitabın yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

Hayata Karşı Suçlar’ın kısa sürede yoğun ilgi gördüğünü belirten avukat Safa Ezer, ‘Hayata Karşı Suçlar’ isimli kitabın Ocak ayı itibariyle seçkin kitapçılar ve internet sitelerinde satışta olduğunu bildirdi. Hukukçu Yazar Veysel Gültaş ile birlikte kaleme aldıkları eserlerinin Hukuk dünyasına güzel bir armağan olduğunu söyledi. Ezer, kitabın internet üzerinden Bilge Yayınevi Hukuk Kitaplarından da temin edilebileceğini sözlerine ekledi.

AVUKAT SAFA EZER KİMDİR?

1969 yılında Hatay ili Altınözü ilçesi Yarseli köyünde doğdu. 1994 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun oldu. 1996 yılından bu yana Hatay Barosuna kayıtlı olarak Antakya da serbest Avukatlık yapmaktadır. 2006 ile 2013 yılları arasında Hatay Polis Meslek Yüksek Okulunda Türk Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku alanında öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Halen Antakya’da serbest Avukatlık mesleğine devam etmektedir.

(Özyurt, 02.02.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN