Post image
İnternette tanışma kolaylaştı, tecavüzler 6 kat arttı

internet

Birce BORA

LONDRA – Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı (NCA), İngiltere’de son 5 yıl içinde internet ortamında tanıştıkları kişilerin tecavüzüne uğrayanların sayısının 6 kat arttığını açıkladı.

NCA yetkilileri, 2014 yılında 184 kişinin internetteki arkadaşlık sitelerinde ya da randevulaşma uygulamalarında tanıştıkları bir kişinin tecavüzüne uğradığını iddia ederek şikayette bulunduğunu açıkladı. Bu rakamın 2009 yılında ise sadece 33 olduğu belirtildi.

Yetkililer tecavüz kurbanlarının yüzde 85’inin kadın olduğunu ve kurbanların yüzde 42’sinin 20-20 yaş aralığında bulunduğunu dile getirdi. Kurbanların yüzde 24’ünün ise 40-49 yaş aralığında olduğuna dikkat çekildi.

Birleşik Krallık’ta şu an itibariyle yaklaşık 9 milyon kişi internetteki randevulaşma sitelerini ve online arkadaşlık uygulamalarını kullanıyor.

DİKKATLİ OLUN

NCA’nın Ciddi Suç Analiz bölümünden Sean Sutton, konuyla ilgili BBC2ye yaptığı açıklamada; internet kaynaklı tecavüzlerin sayısındaki artışın nedenlerini halen anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Sutton, internette güvende olduklarını hisseden ve bu nedenle hızla cinsel içerikli konuşmalara giren kişilerin gerçek hayatta “onaylamadıkları, uygunsuz beklentiler ile karşı karşıya kalabildiğini” belirtti.

NCA yetkilisi ayrıca cinsel suç işlemek isteyen kişilerin özel olarak bu online uygulamalardan yararlanıyor olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Bu konudaki akademik araştırmalarının süreceğini dile getiren Sutton, “Amacımız insanların tehlikenin farkında olmalarını sağlamak. Onların hazırlıklı olmasını ve kendileri için daha doğru seçimler yapmasını istiyoruz” dedi.

(Hürriyet.com, 08.02.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN