Post image
Kocasının katlettiği kadını koruyamayan polis meslekten atıldı

 

Kocasının tehdit ve tacizleri karşısında kadını korumakla görevlendirilen polis memura, işini gereği gibi yapmayıp kadını katlinde sorumlu tutularak işten atıldı.

Londra Polis Teşkilatı, 19 Şubat 2020’de Keane Simmons‘ın, kocası Damion Simmons tarafından sürekli taciz ve ölümle tehdit edildiği iddiaları üzerine polis memura Sandeep Khunkhun‘u sorumlu koruma memuru olarak atadı. Ancak Kuzey Batı Komuta Birimi’ne bağlı polis memuru Khunkhun, katil zanlısı Damion Simmons’ın tutuklanmasını sağlayamadı ve suçları hakkında onunla üç kez görüşme planlarını iptal etti.

Polis memura Khunkhun, Keane Simmons’ı korama desteğini geri çektiği ve mağdursuz bir kovuşturma düşünmediğini belirterek suçlarla ilgili soruşturmayı kapattığı ortaya çıktı.

Ardından, 16 Nisan 2020’de Damion Simmons, ilişkilerini sonlandırdıktan sonra karısını Harlesden’deki eski evlerini ateşe vererek öldürdü. Simmons, 2021’deki yargılanması sonrasında “cinayet ve kundakçılıktan” suçlu bulundu ve ömür boyu hapse mahkum edildi.

Polis memura Khunkhun’ın Kocası tarafından katledilen Keane Simmons’ı korumak için görevlerini yerine getirmediği denetim raporlarıyla saptadıktan sonra polisten ihraç edildi.

Metrepol Polis teşkilatı (MET) in Mesleki Standartlar Müdüriüğü’nün yönlendirmesinin ardından Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC) tarafından bağımsız bir soruşturma yürütüldü.

Bir kural, polis memurunun davranışının Görevler ve Sorumluluklar ile ilgili profesyonel davranış standartlarını ihlal ettiğini ve bu ihlalin ağır suistimal kapsamında olduğunu belirledi.

Polis Khunkhun, görevden uzaklaştırılmasıyla Polislik Koleji tarafından düzenlenen Yasaklı Listeye alındı. Bu da polis, yerel polis teşkilatları (PCC’ler), IOPC veya Majestelerinin Zabıta ve Yangın ve Kurtarma Hizmetleri Müfettişliği tarafından istihdam edilemeyeceği anlamına geliyor.

BCU komutanı Baş Müfettiş Sara Leach, Polis Khunkh ile ilgili yürütülen soruşturmanın “beklediğimiz standardın açıkça altında” olduğunu, ancak kadınlara ve kızlara yönelik şiddetle mücadelenin MET’in en önemli önceliklerinden biri olmaya devam ettiğini kaydederek şunları söyledi:

“Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele en önemli önceliklerimizden biridir. Aile içi istismar mağduru olan herkesin bize gelmekten emin olmasını istiyoruz ve böyle bir vakanın insanların kuruluşumuza olan güvenini zedelediğini biliyoruz.

Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Eylem Planımızın bir parçası olarak, şimdi 8.000’den fazla cephe polisi ve çavuşuna aile içi istismar konusunda yeni uzmanlık eğitimi veriyoruz. Bu, aile içi istismara ilk tepkiyi iyileştirmeyi ve memurlara zorlayıcı ve kontrol edici davranışları tanıma ve bunlara yanıt verme konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.” KAZETE)

(Mersin Kadın, 20.05.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN