Post image
“Kor”da saklanan sırlar

159249

Zeki Demirkubuz’un başrollerini Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel ve Caner Cindoruk’un paylaştığı yeni filmi, vizyonda.

“Masumiyet”, “C Blok”, “Üçüncü Sayfa” gibi yeni dönem sinemamızın klasikleşmiş filmlerinde imzası bulunan Zeki Demirkubuz’un yeni yapıtı “Kor”; kocası Romanya’da tutuklanan genç bir kadının, oğlunun acilen ameliyat edilmesi gerektiğini öğrenmesiyle yaşananları öykülüyor.

Çekimleri başta Eyüp-Güzeltepe olmak üzere İstanbul’un değişik semtlerinde gerçekleştirilen “Kor”; Zeki Demirkubuz’un on birinci filmi. Türkiye-Almanya ortak yapımı filmin post-prodüksiyon çalışmaları Almanya’da yapıldı.

Zeki Demirkubuz’un senaryosunu 1998 yılında yazmaya başladığı filmin çekimleri bundan önce 2007 yılında, iki aylık bir hazırlığın ardından başka bir ekip ve oyuncu grubu ile yapılmış, yaklaşık bir haftalık bir çekimin ardından yönetmenin kararı ile sonlandırılıp çekilen filmler hiç yıkanmadan çöpe atılmıştı. Filmde ayrıca; İştar Gökseven, Çağlar Çorumlu, Dolunay Soysert, Talha Yayıkcı, Berat Özdemir, Genco Ozak, Deniz Keresteci ve Apo Demirkubuz da kamera karşısına geçiyor.

“Kor”da hikâye şöyle ilerliyor: Kocası Cemal yaşadığı çöküşün ardından, bir iş için gittiği Romanya’da tutuklanınca acilen ameliyat olması gereken hasta çocuğuyla bir başına kalan Emine, elişi aldığı atölyede kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşıyor. Ziya bir zamanlar çok hoşlandığı ama Cemal’i seçip onunla evlenen genç kadının ve çocuğunun durumunu öğrenince kayıtsız kalamıyor. Cemal aylar sonra İstanbul’a döndüğünde her şey beklediğinden iyi görünmekte. Emine konfeksiyon atölyesinde çalışıyor ve çocuğu artık sağlıklı. Ancak, tesadüfen bulduğu kabarık hastane faturası, Ziya’nın çocuğunu ameliyat ettirdiğini öğrenmesine neden oluyor.

zeki-demirkubuz

Zeki Demirkubuz, “Kor”la ilgili olarak şunları söylüyor: “İnsan akli olduğu kadar akıl dışı olmasıyla, değerleri kadar arzularıyla, nedenleri kadar nedensizliğiyle de insandır. Kötülüğü de buradan gelir, iyiliği de. Çektiği acı anlaşılması hiçbir şekilde mümkün olmayan doğasında gizlidir. Benim sinema yapmaktaki en temel derdim, hiçbir şey yapamadan çaresizce yaşamak zorunda olduğumuz bu doğayı sorgulamak, bununla şekillenen hayatımızı anlamaya çalışmaktır.”

Sinemada yerli filmler festivali gibi hafta

Saklı: Selim Evci’nin yazıp yönettiği filmde İlhan Şeşen, Türkü Turan, Settar Tanrıöğen ve Pelin Akil oynuyor.

Yolculuk: Bedia Ener, Cezmi Baskın, Beran Soysal ile Ahmet Sarıcan’ın oynadığı film, bir kimlik arayışı öyküsü.

Babaların babası: Raşit Çelikezer’in yönettiği; Menderes Samancılar ve Ali Sürmeli’nin oynadığı “Babaların Babası”, bir mafya komedisi.

Yola geldik: Patronlarının parasını eğlenirken harcayan kafadarların komedisinde Ozan Dağgez, Meral Kaplan ve Orhan Aydın oynuyor.

Şeytan papuçta: Define ararken lanetlenen 8 arkadaşın gerilimli öyküsünü Cengiz Mert yönetiyor.

Kabr-i cin mühür: Son dönem yükselen yerli korku sinemasının bir örneği olan filmde Turgay Başyayla, Sevil Uyar Kılıç ve Volkan Başaran oynuyor.

Genç pehlivanlar: Mete Gümürhan’ın yönettiği “Genç Pehlivanlar” haftanın belgesel türündeki tek yapımı.

(Dünya gazetesi, 21.04.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN