Post image
Mutsuz Ve Huzursuz Kent Olduk

 

İrfan ARSLAN

Ülkenin ve bölgesinin Huzur ve Güven kenti konumunda olan Elazığ son yıllarda yaşanan olaylar sonucunda Mutsuz ve Huzursuz kent konumuna geldi.

Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre Elazığ yüzde 51.73’le Mutlu kentler sıralamasında 74. sırada yer alıyor. Bu Elazığ’ın en mutsuz kentler sıralamasında ilk 10 ilden biri olduğunu ortaya koyuyor.

Bireysel silahlanmaya karşı çalışan Umut Vakfı’nın yerel ve ulusal medyayı izleyerek hazırladığı 2022 yılı Silahlı Şiddet Haritası raporuna göre ise Elazığ huzursuz bir kent konumunda ve bölgesinde ikinci sırada yer alıyor.

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesinde Malatya’dan sonra şiddetin en çok görüldüğü ikinci il oldu. Elazığ’da meydana gelen 50 olayda 19 kişi öldü ve 65 kişi yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, trafik kazası bilançosunu açıkladı. Elazığ’da 1 yılda 2 bin 662 kaza meydana gelirken bu kazalarda 12 kişi öldü, bin 722 kişi de yaralandı.

STK’LAR VE ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA YAPMALI

Elazığ’ın mutlu ve huzurlu kent olamaması adına nelerin yapılması gerektiğinin belirlenmesi adına ilimizi de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının, Kent Meclisinin ve Fırat Üniversitesi bir çalışma başlatmalı ve bu çalışma sonuçlarına göre gerekli adımlar atılmalı.

Bölgenin Huzur ve Güven kenti olduğu dönemde ilimizin aldığı göç ve verdiği göç ilin demoğrafik yapısında değişime yol açacağı, bunun olumsuz sonuçlarının olacağı o dönemde gündeme getirilmiş ve önlemlerinin alınması istenmişti. Ancak bu talep karşılık bulmadı ve bugünkü Elazığ’a gelindi.

YAŞANABİLİR İLLER SIRALAMASINDA 19. SIRADAYIZ

Ülke genelinde yapılan yaşanabilir iller sıralamasında yüzde 50.53 ile 19. Sırada yer alan Elazığ’ın bu özelliğinin geliştirilmesi adına gerekli çalışmalar yapılırken, şiddeti önleme, huzursuzluğu giderme adına da ilgili kurum ve kuruluşların gerekli çalışmaları başlatmalı. Yapılacak olan çalışma ile önümüzdeki yıllarda uygulamaya konulacak projeleri hazırlamaları Elazığ’ın tekrar Huzur ve Güven kenti olmasına katkı sağlayacaktır.

Elazığ’ın gelişimi adına atılan adımlar olumlu sonuçları getirirken, olumsuzluk yaşanan konularda tüm kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerinin de sıkıntıların aşılmasını sağlayacak destekleri vermesi Elazığ’ın hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır.

(Haber Kent, 03.02.2023)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN