Post image
O maganda üniversiteli


Konya’da araçtan sarkıp av tüfeğiyle ateş açan magandanın üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Düğün konvoyunda dehşet saçan genç serbest bırakıldı. Ceza ise aracın sahibine kesildi.

Araçtan sarkıp ateş etmişti

Konya Selçuklu’ya bağlı Yeni İstanbul Yolu Mobilyacılar Alt Geçidi’nde geçen pazar, düğün konvoyunda bulunan bir kişi, aracın camından sarkarak elindeki pompalı tüfekle havaya art arda ateş etti. Bu anların görüntülenip sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen polis, dehşet saçan magandayı kısa sürede buldu. Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Ercan Furkan D. (21), ‘genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçundan gözaltına alındı.

Şüpheli, “Yaptığım doğru değil, ama çok şükür yüz kızartıcı suçumuz yok. Sonuçta mermiler gerçek değil, ses fişeğiydi. Attığım yerde insan yok, olsa bile ses fişeğinin yaralamayacağını herkes biliyor” sözleriyle kendini savundu. Dün hâkim karşısında da özür dileyerek “Yapmamam gerekiyordu. Düğün konvoyunda bir anda o atmosferden etkilenip ateş ettim” diye ifade veren genç, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Furkan D’nin içinde bulunduğu aracın sahibi DK‘ye ise ‘Araç dışına yolcu bindirmek, sürekli sol şerit ihlâli, emniyet kemeri takmamak, trafik işaretlerine uymamak’ suçlarından toplam 2 bin 628 lira para cezası kesildi.

(Türkiye, 21.09.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN