Post image
Samsun’un suç haritası

 

Samsun Valisi Doç. Zülkif Dağlı, Samsun’un suç aydınlatma oranında yüzde 95 ile Türkiye ortalamasının üstüne çıktığını, internet ve telefonla yapılan dolandırıcılıkta ise yüzde 18 oranında bir artışın yaşandığını, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Vali Zülkif Dağlı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, Samsun il Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve Samsun İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ömer Ersever ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Valilik binasında yapılan toplantıda, halkın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun il Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilen uygulama, denetimler ve 2020 yılı ile yapılan mukayese sonucu elde edilen veriler Samsun Valisi Zülkif Dağlı tarafından basın mensupları ile paylaşıldı.

 

 

SUÇ İŞLEMEDE BÜYÜK ORANDA DÜŞÜŞ

Suç işleme oranında çok büyük bir azalış olduğunu ifade eden Vali Zülkif Dağlı, “2021 yılını 2020 yılına kıyaslıyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz karda kışta afette sokakta uyuşturucu ile mücadelede emniyet ve asayişin sağlanması için uğraşıyorlar. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz de hem arama kurtarma hem de balıkçılığın düzenli yapılması ve karasuların korunması noktasında çalışma yürütüyorlar. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik kolluk birimlerimizin yüksek gayretleri sonucunda 2021 yılında Samsun’da gerçekleşen suç aydınlatma oranı yüzde 95 seviyesinde. Bu ülke ortalamasının üzerinde. Kapkaç olayları eskisi kadar yok. Bu konunun üzerine gidildi ve yüzde 41 oranında bir azalış kaydettik. Motosiklet hırsızlığında yüzde 25,2 oranında, ateşli silahla yaralamada yüzde 10,7 oranında, otodan hırsızlık olayında yüzde 25, oto hırsızlığında yüzde 2,5 oranında, kasten öldürmede yüzde 10, haberleşme ve nakil kablosu hırsızlığında da yüzde 37 oranında azalış meydana geldi. Bununla ilgili jandarma ve kolluk kuvvetlerimiz bir çalışma yaptılar. Sahte bir şekilde Telekom’un kıyafetlerini, araçlarını ve Telekom kimliklerini taklit eden bir hırsızlık şebekesi çökertildi. Bağ bahçe ve tarladan hırsızlık olaylarında yüzde 22 azalış ve iş makinesi ve tarım aracı hırsızlığında da yüzde 20 oranında bir azalış meydana geldi” dedi.

İNTERNET DOLANDIRICILIĞINDA ARTIŞ

“Dolandırıcılıkta maalesef internet ve telefonla yapılan dolandırıcılıkta yüzde 18 oranında bir artış var” diyen Vali Dağlı, “Bu kayda değer bir artış. Bu ülke ortalamasının altında olmasına rağmen yine de duyarlılık açısından önemli. Vatandaşlarımızın dolandırıcılık konusunda daha duyarlı olması lazım. Tehdit konusunda da yüzde 5 oranında bir artış yaşandı” diye konuştu.

SAHİL GÜVENLİK FAALİYETLERİ

Aranan narkotik suçluların yakalanmasında çok büyük bir oranda artış yaşandığına değinen Vali Zülkif Dağlı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı faaliyetleriyle ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı faaliyet e uygulamaları kapsamında çalışmalar 2021 yılında çok aktifti. Seyir süresi 2020’de 3 bin 588 iken, 2021’de 5 bun 900’e çıktı. Yüzde 64’lük bir artış yaşandı. Kontrol sayısında yüzde 12,6’lık bir artış yaşandı. Arama kurtarma sayısı yüzde 23,53 oranında artmış. Özellikle Bozkurt ve Ayancık’taki selin ardından arama kurtarma faaliyetlerinde çok aktif yol alındı. 2,5 ay orada helikopterler ve deniz araçlarıyla aramalar gerçekleştirildi. Kaçak balıkçılık mücadele anlamında bir çalışma var. Burada da kesilen idari ceza miktarında yüzde 58,70 oranında bir artış var.”

(55 Yenigün, 01.02.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN