Post image
Umut Vakfı’nın Uluslararası Karikatür Yarışması’na başvurular başladı…

 

Umut Vakfı‘nın geleneksel olarak her yıl 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü etkinliği kapsamında düzenlediği ödüllü yarışması ilk kez bu yıl uluslararası karikatür yarışması olarak yapılacak…

Kurulduğu 1993 yılından bugüne, dünyada ve ülkemizde hızla ve kontrolsüz bir şekilde artan bireysel silahlanmanın “neden, sonuç ve tehlikelerine” dikkat çekmeyi amaçlayan Umut Vakfı, bu yıl karikatür yarışmasını “uluslararası” düzeyde düzenlemeye karar verdi. Böylece; Vakfın 24. Geleneksel Ödüllü Yarışması, aynı zamanda ilk Uluslararası Yarışması  da oldu.

Amatör ve profesyonel ayrımı yapılmaksızın katılmak isteyen herkese açık olan yarışmaya, yarışmacılar en fazla üç eserle katılabilecekler. Daha önce başka bir yarışmada ödül almış olan eserler yarışmaya katılamayacak.

Son katılım tarihi 23 Ağustos 2019 olarak belirlenen Umut Vakfı’nın “Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın” konulu Uluslararası Karikatür Yarışması‘nın Seçiciler Kurulu 4 Eylül 2019 tarihinde toplanarak gönderilen eserleri inceleyecek ve birincilik, ikincilik, üçüncülüğe değer bulunan eserleri belirleyecek.

Yarışmada; birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye de bin 500 Avro ödül verilecek.

Ödüller, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Bireysel silahsızlanmaya karikatürleriyle destek vermek ve yarışmaya katılmak isteyenler yarışmanın başvuru formuna ve şartnamesine aşağıdaki linkten ulaşabilirler:

http://umut.org.tr/24-bireysel-silahsizlanma-odullu-yasama-hak-taniyin-uluslararasi-karikatur-yarismasi/

İyi haftalar

Umut Vakfı

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN