Post image
10 yaşındaki çocuğun ölümüne ödül gibi ceza!

 

İstanbul Eyüpsultan’da oynadığı parkta aydınlatma direğindeki kaçak elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 10 yaşındaki Onur Efe Bağlan’ın davasında, sanıklara ödül gibi cezalar verildi. Mahkeme, olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kadir Seyrek ve Selçuk Altunsoy’u, toplamda 45 bin lira para cezasına çarptırdı. Çocuğu gözleri önünde can veren anne Birten Bağlan, “Dışarıda gezmelerini hazmedemiyorum. Adalet istiyorum” diyerek karara isyan etti.

Acı olay, 19 Haziran 2019’da yaşandı. Aydınlatma direklerinin bakımından sorumlu Kadir Seyrek ile işçi Selçuk Altunsoy hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıdı. İddianamede 2 sanığın gerekli önlemleri almayarak çocuğun ölümüne neden olduğu belirtildi. Bilirkişi raporunda da Kadir Seyrek denetleme yapmadığı için asli kusurlu, işçi Selçuk Altunsoy ise tali kusurlu bulundu.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonunda sanıklardan Kadir Seyrek 2 yıl 6 ay, Selçuk Altunsoy da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezaları, sanıkların yargılama sürecindeki pişmanlığını gerekçe göstererek adli para cezasına çevirdi. Kadir Seyrek’in 27 bin 300 lira, Selçuk Altunsoy’un ise 18 bin 150 lira adli para cezası ödemesine karar verildi.

AİLE İSYAN ETTİ

Karara isyan eden anne Birten Bağlan, “Çocuğum toprak altında, onlar dışarıda geziyorlar. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Adalet Bakanlığı’na da sesleniyorum: Suçlular cezasını en ağır şekilde çeksin; çünkü bir can gitti, bir evlat yok. O bizim her şeyimizdi” dedi.

Sanık avukatının duruşmada, “O gün yağmur yapmıştı ve ailenin burada ihmali var” şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Bağlan, “Bu ülkede ilk defa mı yağmur yağıyor? Yıllardır o direk orada, bugüne kadar böyle bir şey yaşanmadı. Bir çocuğun parkta başına ne gelebilir? Ya düşer bacağı yaralanır ya kolunu incitir ya da başka bir şey olur; ama elektrik direğinin akımına kapılarak ölmek ne demek?” ifadelerini kullandı.

Baba Murat Bağlan ise “Ben bir evlat kaybettim ama insanlık çok büyük bir çocuğu kaybetti. Ben hayatımda bu kadar merhamet sahibi, bu kadar iyi yürekli bir insan tanımamıştım. Ben herkesten, kimin gücü yetiyorsa adaletin sağlanmasını istiyorum. Evlatlarımızın sonu böyle olmamalı” diye konuştu.

İSTİNAFA BAŞVURDUK

Ailenin avukatı Göksenin İnan ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dosyadaki raporlarda ağır ihmaller olduğu, denetimin yerine getirilmediği, basit önlemlerle olayın önlenebileceği açıkça belirtiliyor. Buna rağmen mahkûmiyette alt sınırdan hüküm verildi ve başka sorumluların olup olmadığı değerlendirilmedi. Alt sınırdan ceza verilmesi ailenin üzüntüsüne üzüntü kattı ve maalesef adalete olan güvenlerini sarstı. Karara karşı istinafa başvurduk.”DHA

(Birgün, 21.06.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN