Post image
11 ilde 18 ülkeden 56 baron yakalandı

 

ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Moldova Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün’de aranıyorlardı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANANLAR KAFES-28 OPERASYONUNA TAKILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde düzenlenen ‘Kafes-28’ operasyonlarında, 18 ülke tarafından kırmızı bültenle aranan 56 kişinin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonundaki çalışmalar sonrasında İstanbul, Antalya, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova’da operasyon yapıldığını belirtti.

 

 

ACİL YAKALAMA MESAJI

İl emniyet müdürlükleri, ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün tarafından haklarında Interpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) arama kaydı olan 56 kişiyi gözaltına aldı.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Şüphelilerin; suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, kara para aklama, saldırı, kalpazanlık, soygun, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, adam öldürme, fuhuş, hırsızlık, kaçakçılık, rüşvet, yolsuzluk ve sahtecilik suçlarından arandığı belirtildi.

‘Bayğaralar’ suç örgütü üyesi 2 kişi tutuklandı

Adana’da “Bayğaralar” olarak bilinen organize suç örgütüne üye Kemal T., Çetin Ç., Ali B. ve Hikmet B., saklandıkları villaya yapılan baskınla yakalandı. Kemal T. ile Çetin ç. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ramazan Bayğara’nın elebaşı olduğu çıkar amaçlı silahlı suç örgütü üyelerinin Adana genelinde 7 cinayet işledikleri, 13 kişiyi silahla yaraladıkları, alacak verecek konularında sözde mahkeme kurdukları ve maddi menfaat sağladıkları, çok sayıda iş yerini kurşunladıkları ve uyuşturucu ticaretiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilmişti.

Türkiye’ye yılın ilk kokain sevkiyatı Fas’ta takıldı

TÜRKİYE dünyadaki çete liderlerinin meskeni olmasının ardından, uyuşturucu trafiğinde de ön plana çıkmaya başladı. Fas polisi, Cebelitarık Boğazı’ndaki Tanca kendinde bulunan Tanger Med limanında muz kutularına saklanmış 1.488 ton kokain ele geçirdi.

Uyuşturucunun bulunduğu konteynerin Avrupa ülkesi bandırasına sahip olduğu ve Güney Amerika’dan Türkiye’ye yolculuk ettiği belirtildi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Diyarbakır’da son 1 yılda 47 ton esrar ele geçirildi

Jandarmanın 2023 yılında gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlar sonucu sadece Diyarbakır’da 102 milyon 594 bin kök kenevir bitkisi ve 47 ton 60 kilo esrar ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı yıl boyunca bölücü terör örgütü ile uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut delillerle ortaya koymak için çalışmalar yaptı. Bölgede saklanan uyuşturucu ve bunları gizleyenler yakalanıp adalete teslim edildi. Ajanslar

(Sözcü, 04.01.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN