Post image
4 milyon ev sahibi ve kiracı mahkemelik

Sarıgül: Ev sahibi ile kiracı karşı karşıya bırakılıyor

 

Zekeriya ALBAYRAK

Kira artışını yüzde 25’le sınırlayan düzenleme, ev sahibi ve kiracıları mahkemelik etti.  CHP’li vekil Mustafa Sarıgül, soru önergesiyle duruma dikkat çekti. “1.3 milyon dosyada, 4 milyon davalı ve davacı var” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ülkedeki kira sorununun geldiği noktayı gözler önüne serdi. Sarıgül, “Bu konuda hâlâ çalışma yapıldığını açıklayan beceriksiz bir iktidar var. Çözüm diye getirilen düzenlemeler, anlaşmazlıkları çatışma noktasına getirdi. Sulh hukuk mahkemelerinde 4 milyon davalı-davacı var” dedi.

İki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırının hiçbir çözüm getirmediğini ve bir yıl daha uzatıldığını hatırlatan Sargül, şunları söyledi:

“Son 2 yılda adliye koridorları kiracı- ev sahibi davaları ile içinden çıkılmaz bir hal aldı. Yüzde 25 kira artış düzenlemesi bu ay 4 cinayete neden oldu. Sulh hukuk mahkemelerinde 1 milyon 300 bin dosya ve 4 milyon davalı-davacı var. Sadece 2022 yılında açılan dava dosya sayısı 1 milyona ulaştı.”

Zamdan başka icraat yok, sözler unutuldu

Sarıgöl, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz‘ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede, ülkede yaşanan barınma sorunuyla ilgili kaotik sürece dikkat çekti. Sargül, “Zamdan başka hiçbir icraatı olmayan iktidar, seçim öncesi verdiği sözleri de tutmadı. Artış sınırı, arabuluculuk ve şimdi de boş evlerden yüksek vergi alınması gibi tedbirler kira sorununa çözüm getirmez. Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya bırakılıyor” dedi.

(Sözcü, 27.07.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN