Post image
3 Atatürk vardı!

ata

Necati Doğru

(necatidogru@sozcum.com)

Tunçtan bir kapıyı altın ışıltılı bir anahtarla açtığı için milletin gönlünde hâlâ yaşıyor. Bugün 10 Kasım. Hayata gözlerini yumalı 76 yıl geçti.

Ona özlem bitmedi.

İhtiyaç büyüyor.

3 bedende yaşadı.

3 ismi oldu.

1-Mustafa Kemal.

Kurtuluş Savaşı önderi.

Birlikçi, bütünlükçü.

Tam bağımsızlıkçı.

2- Kemal Atatürk.

Eski çürümüş yapıyı yıkıcı.

Yeni bir vadi açıcı.

Devrimci devlet adamı.

3- İnsan Atatürk.

Seven, aşık olan.

Rakı içen, dans eden.

Küsen, kızan, barışan.

* * * * * *

Okuduklarım, söyleyecek sözü olan tarihçilerden dinlediklerime göre “İnsan Atatürk” hepimiz gibi duygularıyla, arzularıyla, çelişkileriyle var olan; hata da yapan, en iyiyi de arayan etten-kemikten biriydi. Kurtuluş Savaşı sırasında önder olmuş Mustafa Kemal’e ve özellikle hilafeti yıkıp Türkiye’yi laiklik temeli üzerinde kuran devlet adamı Devrimci Kemal Atatürk’e karşı öfke ve kin duyanlar; “İnsan Atatürk” üzerinden yükleniyorlar. Yobaz karşı devrimcilerle, ayrılıkçı Kürtçü çizgi bir oldular. Kuvayı Milliye önderi Mustafa Kemal’i ve Devrimci Atatürk’ü gözlerden uzak tutmaya, gönüllerden kazıyıp silmeye uğraşıyorlar.

* * * * * *

Yeni şartlar.

Yeni ihtiyaçları doğurur.

Yeni ihtiyaçlar.

Yeni eylem biçimleri yaratır.

Milli Kurtuluş önderi Mustafa Kemal ile Devrimci Devlet Adamı Kemal Atatürk; 91 yıl önce yeni eylem biçimlerinin ortaya çıkardığı bir büyük liderdi. İstiklal Savaşı yıllarında Mustafa Kemal, Türkiye’nin çok etnik unsurlu yapısından ve “vatan yok- çiftlik var, millet yok- teba var, adalet ve hukuk yok- keyif ve padişah sözü var” geçmişinden bir dinç birlik, canlı bütünlük, hakbilir bölünmezlik, ilerici laik devlet yapısı ve tam bağımsız ulus yaratmayı başardı.

Kürtler Türkler bir oldu.

Türklük kimliği altında buluştu.

Türklerle Kürtler birlikte sevindi.

Kürtlerle Türkler birlikte ağladı.

* * * ** *

91 yıl sonra bugün “birlikte ağlayıp birlikte sevinmek” duygusu hem iktidarı ele geçirmiş dinci yobaz çizgi ve hem de iktidar destekçisi ayrılıkçı Kürtçü çizginin ağır saldırısı altında sarsılıyor.
Yeni Türkiye diyorlar.

Türk Milleti demeyi kaldırdılar yerine “Müslüman Kardeşler Milleti” deyimini getirdiler. Yeni restoratör Başbakan’ın yeni danışmanı, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 11 ilde alan hakimiyetin Kürt bölücüsü PKK’nın eline geçtiğini” çok rahatça söyledi.

Hem Mustafa Kemal’e.

Hem Kemal Atatürk’e.

Özlem ve ihtiyaç büyüyor.

 (Sözcü, 10.10.2014) 
 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN