Post image
Katili yakalattı yılın kadını seçildi

avukatttt_df0a4a746e0de27944d8

Antalya Kadın Müzesi’nin Jale inan 2016 Antalya Yılın Kadını Ödülü, 16 yaşında öldürülen Sezgi Kırıt cinayetini dedektif gibi araştırarak 3 sanığın 7 yıl sonra tutuklanmasını sağlayan avukat Sibel Önder‘e verildi.

Ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Vali Yardımcısı Salih Gürhan‘ın elinden alan Sibel Önder, bu davada büyük bir hukuk mücadelesi verdiğini kaydetti.

Çocuklarına anlatacak vicdani sorumluluk üstlendiğini belirten Önder, “Bu vicdani sorumluluğu başarıyla yerine getirebildiğim için çok mutluyum. Görevimi yaptığıma inanıyorum. Bu ödüller beni kamçılamaktadır. Böyle bir ödüle layık görüldüğüm için onurluyum. Bu ödülü kimsesi olmayan sessizlerin sesi olarak alıyorum” dedi.

Antalya’da 7 yıl önce 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’a uyuşturucu madde verip tecavüz edilmesi ve öldürülmesinin ardından olayı dedektif gibi araştıran avukat Sibel Önder, şüphelilerden biriyle sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurmuş, yeni delillere ulaşmıştı.

Avukat Önder’in ulaştığı deliller sayesinde Kırıt’ı öldürdüğü iddia edilen 3 sanık, 7 yıl sonra yargılanıp, tutuklanmıştı. Antalya’daki dava devam ediyor.

ANTALYA KADIN MUZESI JALE INAN 2016 ANTALYA YILIN KADINI ODULU, 16 YASINDA OLDURULEN SEZGI KIRIT CINAYETINI DEDEKTIF GIBI ARASTIRARAK 3 SANIGIN 7 YIL SONRA TUTUKLANMASINI SAGLAYAN AVUKAT SIBEL ONDER'E VERILDI. TORENE ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL VE ESI EBUR TUREL DE KATILDI.(FOTO: HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

ANTALYA KADIN MUZESI JALE INAN 2016 ANTALYA YILIN KADINI ODULU, 16 YASINDA OLDURULEN SEZGI KIRIT CINAYETINI DEDEKTIF GIBI ARASTIRARAK 3 SANIGIN 7 YIL SONRA TUTUKLANMASINI SAGLAYAN AVUKAT SIBEL ONDER’E VERILDI. TORENE ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL VE ESI EBUR TUREL DE KATILDI.(FOTO: HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

 

(Habertürk Egeli, 03.02.2107)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN