Post image
Adli olay sayısı şaşırtıyor

 

Erdem SÜDEMEN

Büyüyen ve gelişen Aksaray’da adli olay sayıları da hızla artıyor. Aksaray Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, geçen ay polisin sorumluluk alanlarında 1209 adli olay yaşandı. Bu olaylara karışan 2302 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.

Bir ayda yaşanan bu olaylar şaşırtıcı bulunurken, şehrin demografik yapısındaki küçük değişikliklerin etken faktörlerden birini oluşturduğu düşünülüyor.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Eylül ayında 1209 adli olaya müdahale etti. Bu olaylara karıştığı tespit edilen 2.303 şüpheli hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bu olaylar, terör örgütü üyesi olmak, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti, göçmen kaçakçılığı, yağma (gasp), hırsızlık suçları oluşturuyor.

Denetimlerde firarilerinde yakalanması ile birlikte eylül ayında toplam 62 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Günden güne nüfusu artarak büyüyen bir şehir olarak büyüyen bir şehir olan Aksaray’da bu adli olayların yaşanarak artış göstermesinde, demografik yapının küçük de olsa değişime uğramasının önemine dikkat çekiliyor.

Mülteciler konusunda son derece hassas davranılmasına rağmen, yaşanan olayların önüne geçilemediği gibi, sayılarının da geçmiş 5 yıla oranla artış sağladığı konusunda gözlemler oluşuyor.

(Yeni Aksaray, 06.10.2023)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN